Så ska Bamse hyllas i Malmö

Hallå där!…Lisa Scott, projektledare för Seriefrämjandet, som anordnar en Bamsefest på Rum för serier, den 3 februari.

Av
Per Ingridz

Hur kommer det sig att ni vill anordna en fest för Bamse?

– Vi har ju löpande olika workshops på Rum för serier och Bamse är en folkkär seriefigur. Jag har själv en sjuåring som tycker om honom och jag kommer ihåg att jag själv tyckte att han var superhäftig när jag var lite yngre.

Vad händer under festen?

– Klockan 13 kommer det att vara en Bamse-tecknare där. Han ska att hålla en snabb workshop om hur man tecknar Bamse, så att barnen kan teckna honom själva. De yngre kommer att kunna fylla i Bamse-sidor med färg. Det kommer också att finnas en Bamseläshörna där man kan mysa och läsa. Vi ska även anordna en tipspromenad med Bamsetema och priser. Det blir också ballonger, saft, kakor och massor av Bamsegrejor.

Bamses popularitet har hållit i sig i över 50 år, vad tror du att det beror på?

– Jag tror att historierna är relevanta för hur det ser ut idag. Bamse är ett bra sätt att förklara för barnen hur det ligger till och de känner igen sig för att det är Bamse. Dessutom är han världens starkaste björn, som är ute på äventyr.

Vilken är din favoritfigur i Bamse?

– Skalman, för att han är så smart och gör som han själv vill. Jag tycker att det är härligt att han inte ändrar sig för någon annan utan alltid är sig själv. Han följer sin mat- och sovklocka.

Bamsefesten, som arrangeras tillsammans med Egmont, äger rum den 3 februari, klockan 11–16. Klockan 15 är det prisutdelning för tipspromenaden.

Publicerad 17 January 2018 07:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag