Minnen från miljonprogrammet ska väckas

ALMGÅRDEN. Vilka minnen har du av Almgården? Nu finns det möjlighet att höra och dela hågkomster av området på ett berättarkafé. Det är även ett bra tillfälle att lära känna nya personer i området, menar arrangören.

Berättarkafét på Husiebiblioteket i höstas gav mersmak.

– Det blev en succé. Många kom och tyckte det var roligt. Så vi ville göra om det, men tänkte att det skulle vara utanför biblioteket den här gången, säger Gunilla Pettersson, bibliotekarie på Husiebiblioteket.

Almgården byggdes mellan 1969–1972.

– Det kändes som ett intressant område. Det är inte så länge sedan Almgården var rena landet. Vi tänker att det är ett bostadsområde där det finns många berättelser, säger Gunilla Pettersson.

Berättarkafét hålls den 30 januari klockan 15 - 16 i Hyresgästföreningens lokal på Agnesfridsvägen 95.

– Det är också ett bra tillfälle att lära känna andra som bor i området över en fika.

Deltagarna på berättarkafét i höstas berättade om sin anknytning till området.

– Det var små fragment. Exempelvis berättade en person att han hade jobbat som bagare på ett bageri i Husie och då mindes någon annan att de brukade handla vissa kakor där på lördagar. Det var också historier om vem som hade bott i olika hus. En deltagare hade köpt hus av en annan deltagare och de hade inte setts sedan dess.

Det blir ytterligare två berättarkaféer på Husiebiblioteket i vår: den 1 mars och den 3 maj. Vid det senare tillfället kommer det att vara fokus på bibliotekets stundande 50-årsjubileum.

– Vi hoppas kunna samla lite information inför vår 50-årsdag nästa år med hjälp av våra besökare.

Publicerad 12 January 2018 00:00