Nya förskolor byggs i Västra hamnen och Hermodsdal

MALMÖ.

Kommunstyrelsen beslutade nyligen om att öppna nya förskolor. En ska ligga i Västra hamnen och den andra i Hermodsdal.

Av
Per Ingridz

Den ena ska heta Sjösättningens förskola och kommer att ligga nära Masttorget i Västra hamnen. Lokalerna är nybyggda och Malmö stad har beslutat om att hyra dem i 20 år.

I dagsläget finns sex kommunala förskolor och två kommunala grundskolor i Västra Hamnen. Totalt planeras det för ytterligare en grundskola och närmare ett tjugotal förskolor i Västra Hamnen.

Även på Gubbabackens förskola i Hermodsdal skapas 120 nya platser i och med kommunstyrelsens beslut. Genom att en av grannlokalerna blir ledig kan den redan befintliga förskolan utöka sin yta.

– Vi fortsätter vår stora satsning på fler och bättre förskolor och skolor, vår tids verkliga skrytbyggen. Den här gången är det barn och föräldrar i både västra och östra Malmö som kommer att få ta del av verksamheter i nya fina förskolor, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande från Malmö stad.

– Skola och förskola ska finnas nära hemmet, det är en grundtanke när vi bygger Malmö tätt och grönt. Inga föräldrar och barn ska behöva korsa staden för att komma till förskolan, det ska vara lätt att ha en hållbar vardag i Malmö, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service, i samma pressmeddelande.

Publicerad 11 January 2018 12:00