Moderat:

Bilfientlig utbyggnad av Holma

Av
Markus Celander

HOLMA. Holma ska byggas ut med flera hundra bostäder och förskola och parkeringshus. Nya gator ska då anslutas till Pildammsvägen, vilken ska smalnas av för biltrafik och bli en stadshuvudgata med trädplanteringar, gång- och cykelväg på båda sidor, samt kollektivkörfält.

För att ge plats åt nybyggnationen ska en del av Hyllievångsvägen, bussgatan, samt en del av Påskliljegatan försvinna, samt alla de parkeringsplatser som finns där. Parkeringsplatserna ska ersättas med parkeringshuset.

Moderaterna och Liberalerna i stadsbyggnadsnämnden reserverar sig mot förslaget – de är emot avsmalningen av Pildammsvägen eftersom den är en viktig infartsled till Malmö.

Och i trafiknämnden sitter Limhamnsbon och moderaten Petter Naef, som länge engagerat sig mot vänsterstyrets trafikpolitik, vilken han menar är ”bilfientlig”.

– I det här detaljplanförslaget rör det sig ju inte bara om Pildammsvägen, utan även om alla de parkeringsplatser som försvinner. I stället ska ett p-hus byggas, där boende tvingas betala för dyra parkeringsplatser, säger han till Lokaltidningen Limhamn.

Fotnot. Detaljplanen ingår i det omtalade planprogrammet för Holma och Kroksbäck, som presenterades härom året. Där står det bland annat att även Lorensborgsgatan blir en stadshuvudgata med trädplanteringar, och att Kroksbäck och Djupadal byggs ihop.

Publicerad 05 January 2018 16:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag