Kalender med Zlatan-motiv stöttar Musikhjälpen

MALMÖ.

Malmöfotografen Felicia Malmström är just nu aktuell med konstprojektet "Zlatan Ibrahimović – Based on a true story". Det hela är en kalender för 2018 med tolv foton där Zlatans karriär tolkas i miniatyrform. För varje såld kalender går 50 kronor till Musikhjälpen.

Av
Per Ingridz

Bilderna föreställer en fotbollsspelande figur som befinner sig på olika platser i Malmö som har koppling till Zlatan, som till exempel Malmö stadion och ”Zlatan-tunneln” i Rosengård.

– Zlatan sa en gång: ”Alla kan inte bli fotbollsspelare, men alla kan bli bäst på någonting. Och det gäller att hitta det och ge allt”. Den mentala kraften är oerhörd stark och det gäller allt i livet och hur vi väljer att se på vår existens. Genom att öppna hjärtat och våga investera i dig själv, kommer du växa, lära och utvecklas, skriver Felicia Malmström, i ett mejl till Lokaltidningen Malmö, apropå känslan hon vill fånga med projektet.

Hon menar att Zlatans liv och gärning kan inspirera unga, som inte får något stöd utifrån, att hitta kraft i sig själva.

– Det finns många barn och unga som inte får den uppmuntran som de behöver utan blir tvungna att finna en egen inre röst att följa väldigt tidigt i livet. Många av dessa barn lyckas mot alla odds ha ett mål i sikte och vet att de måste försöka att kämpa oavsett. I min konst har jag arbetat mycket med fenomenet ”den lilla människan i det stora samhället”. För att förstärka mitt budskap brukar jag använda mig av miniatyrer och barbiedockor, skriver Felicia Malmström.

Varje kalender kostar 250 kronor och 50 kronor av dessa går till Musikhjälpen, vars tema i år är: ”Barn är inte salu ”.

För mer information se hemsidan: www.feliciamalmstrom.com

Publicerad 12 December 2017 11:25

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag