Han hyllar Kirseberg i sina låtar

KIRSEBERG.

Torget, biblioteket och förskolan Cymbalen är några av de platser i Kirseberg som Federico Lamancha har tillägnat en sång. Han hyllar människor och platser genom musiken.

Federico Lamancha spelar helst gitarr, något han började med som liten.

– Men redan andra eller tredje gången var det dags att läsa noter. Jag blev så rädd att jag inte kom tillbaka. Jag har fortfarande inte lärt mig att läsa noter, trots att en tålmodig kompis försöker lära mig.

Han lyssnar mest på heavy metal och Iron Maiden är favoritbandet.

–Varje gång som jag lyssnar på en låt tänker jag att den skulle låta bra med heavy metal-sound.

För nio år sedan började Federico Lamancha ta musiken på mer allvar.

– Det började med att jag skrev låtar till mig själv för att uppmuntra mig, som ett mantra. Det gav mig så mycket så att jag ville dela med mig.

Han började skriva till framför allt personer som han gillade, som en hyllning. Det inkluderar några av medlemmarna i Iron Maiden. Men även platser har fått sånger tillägnade sig. Flera olika ställen i Kirseberg, där han numera bor sedan ett par år, har fått egna låtar. Biblioteket, torget, Konditori Socker och kanel samt förskolan Cymbalen är några.

– Min låt till Cymbalens förskola handlar om att barnen får åka till olika delar av världen och hämta ett djur därifrån. Från Kirseberg hämtar de en kråka.

Han fortsätter:

– Jag trivs jättebra i Kirseberg. Här är det lugn och ro, jag behöver det.

Trots sin förkärlek för heavy metal blandar Federico Lamancha gärna olika genrer. Sången om torget i Kirseberg beskriver han som ”lite disco”

Han skriver cirka en låt om dagen och totalt har det blivit omkring 1 000 låtar.

– Jag är så produktiv att jag inte vet hur mycket som jag exakt har skrivit. Rekordet ligger på 1 800 låtar, det är en person i Mexiko som har det.

Det är musik han vill hålla på med.

– Jag älskar musik, det är en viktig del av mitt liv. Det tog mig lång tid att tro på detta, nu lyssnar jag på min inre röst.

Publicerad 12 December 2017 10:07

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag