Pomeranian-hundägare träffas i Västra hamnen

VÄSTRA HAMNEN.

Nu finns det en Facebook-grupp för pomeranian-hundägare i Malmö. På söndagar brukar medlemmarna i gruppen träffas och låta sina fyrbenta vänner leka med varandra.– De är väldigt sociala, glada i humöret och lekfulla, säger gruppens grundare Madeleine Svensson, om hundrasen.

Av
Per Ingridz

Madeleine Svensson startade gruppen för att hon ville att hennes hund skulle träffa andra hundar i samma storlek att leka med.

– Det är en liten ras som är ganska känslig, därför passar det utmärkt att de leker med varandra. När de leker och busar med andra större raser finns det en risk att de skadas, säger Madeleine Svensson.

Medlemmarna brukar träffas vid en hundrastgård i Västra hamnen på söndagar och just nu har gruppen 135 medlemmar.

– Vi har en väldigt fin gemenskap tillsammans. Hundarna blir också glada av att se varandra och leker tillsammans. Jag har fått jättepositiv respons på gruppen, det är många som har försökt hitta en lekkompis till sin hund, men som bara stött på stora hundar i rastgårdarna.

Till sommaren finns det även planer på att arrangera gemensamma promenader med gruppens medlemmar. Den som är intresserad av att gå med i gruppen kan söka på ”pomeranian Malmö” på Facebook och ansöka om medlemskap. På Facebook-sidan finns all information om aktiviteter, tider och platser.

Publicerad 11 December 2017 14:52

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag