UF-projekt ska hjälpa kvinnor i destruktiva förhållanden

MALMÖ.

Lovisa Ekström och Matilda Ransvi säljer skulpturer av kvinnotorsoer, med syftet att hjälpa utsatta kvinnor. En del av vinsten går till kvinnojourer.– Vi vill hjälpa kvinnor som är fast i destruktiva förhållanden, det kan handla både om psykisk och fysisk utsatthet, säger Lovisa Ekström.

Lovisa Ekström och Matilda Ransvi går båda på ProCivitas gymnasium och det hela är ett projekt inom Ungt företagande (UF). Företaget som de driver heter Hands off.

– Vi gör det här för att vi båda har varit med om sådana relationer. Efter metoo-rörelsen vill vi nu rikta ljuset på just destruktiva relationer, säger Lovisa Ekström.

Skulpturerna är gjorda av betong och de har formgjutit dem själva. Det är bastanta pjäser på 11,4 kilo och av betongen som blir över gör de skålar, allt för att inget material ska gå till spillo.

– Skulpturen är väldigt stilren och lite ”rough”, det ska synas att den är handgjord. Man kan också specialbeställa, om man vill ha den i en speciell färg eller mönster.

För att nå ut använder de sig av Instagram och Facebook. De kommer även att anordna tävlingar, samarbeta med olika bloggare och skapa en hemsida.

– Vi har fått sjukt bra respons hittills. Det är många som har reagerat på vår logga, som kan uppfattas som grov, men det är meningen. Vi vill att den ska väcka uppmärksamhet.

Den som vill veta mer kan besöka facebook.com/handsoffuf/ eller instagram: handsoff_uf

Publicerad 07 December 2017 10:21

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag