Fair Play blev svenska mästare

TENNIS.

För fjärde året i rad vann Fair Plays damlaf SM-finalen på hemmaplan. Den här gången besegrades Upsala TK.

Fair Play TK är svenska mästare igen. Det är fjärde året i rad som klubbens damlag tar hem titeln. De vann mot Upsala TK med 6–0 i matcher.

– Vilket fantastiskt gäng! Starka individuella prestationer i dag och vi visar även att vi har en bred trupp som älskar det här, säger Fredrik Lundh i ett pressmeddelande.

Fair Play gick obesegrat genom elitserien och skaffade sig hemmaplansfördel i finalen. Ett taggat Fair Play ryckte åt sig en 2-0-ledning efter dubblarna.

– Det visar vilken stark lagkänsla vi har. Vi får 2-0 i matcher och ett helt annat utgångsläge inför singlarna, säger Fredrik Lundh.

I singelspelet utökade Chayenne Ewijk hemmaledningen till 3-0. Nederländskan, som har haft skadebekymmer under elitserien, nollade Ida Ferding på tredjesingeln. Sydney Berlin avgjorde finalen när hon vann en jämn fjärdesingel mot Julia Lövqvist med 10-2 i supertiebreak.

Karen Barritza slog Julita Saner med 6-1, 6-0 och Cornelia Lister förlängde sin segerrad. I sin sjätte raka SM-final besegrade Fair Play-ettan Fanny Östlund med 6-4, 7-5.

Publicerad 07 December 2017 13:30

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag