Deras hjärtan klappar för julen

SEGEVÅNG.

Det är bråda dagar för det outtröttliga tomteparet, Anna Kuylenstierna och Jonny Ekdahl. Förutom att dela ut klappar på Gustav Adolfs torg varje helg erbjuder de även sina tomtetjänster i grannskapet. Helt gratis.

Redan 1999 började paret att vara ”Malmötomtarna”, som besökte förskolor och barnfamiljer. Under åren har det blivit 650 besök, varav 400 till förskolor. De har även delat ut godispåsar till barn i centrala Malmö under juletid. På grund av ålder har de nu fått avstå från förskolebesöken. Men de har inte slagit igen tomteverkstaden för det. Under övriga året tillverkar Jonny Ekdahl sjömanspussel, som blir till julklappar. Under hösten har även hundägare i Segevång och Kirseberg förärats pussel i present.

Varje lördag och söndag, klockan 13-15, delar de ut klappar på Gustav Adolfs torg. Barn får choklad och de vuxna sjömanspussel.

– Barnen berättar vad de önskar sig i julklapp. Tomtemor antecknar det på en önskelista, som barnen lägger i Malmötomtarnas postlåda. Sedan går de till tomtefar. Han ger dem en julklapp, tillverkad i vår tomteverkstad, som de lämnar till de vuxna. Till sist får barnen en 100 gram chokladpåse av tomtefar. Vi räknar med att dela ut gåvor till 1 000 familjer, säger Jonny Ekdahl.

250 barn per helg får en klapp av dem. De bekostar allt själva.

Varför gör ni det?

– Vi har gjort det här i 19 år och vi tycker att det är så roligt att möta barn, säger Jonny Ekdahl.

På julafton och juldagarna ställer de gärna upp med tomtebesök till familjer på Segevång och Sege Park. Även detta är gratis.

- Vi har redan fått två beställningar hos familjer vi gått hos innan. Men det finns många familjer i området och vill man att vi ska vara tomtar är det bara att ringa oss på 040-931143

Publicerad 07 December 2017 11:26