Snart öppnar Henrik Kök & Bar på Betaniaplan

MALMÖ.

I början av nästa år kommer restaurangen Henrik Kök & Bar öppna på Betaniaplan. Att driva restaurang är en dröm som Christer Ekelund närt sedan barnsben. Namnet är en hyllning till hans son, Henrik, som gick bort i cancer för tolv år sedan.

Av
Per Ingridz

Redan som tolvåring lagade Christer Ekelund mat när hans föräldrar hade fest. Matintresset har funnits med honom sedan dess, men det är först nu som han förverkligar drömmen om att öppna något eget. Han kommer själv inte att stå i köket, men ska vara med och ta fram rätterna.

– Det kommer att bli lite cross cooking, rätt mycket husmanskost från olika länder. Vällagat från grunden från länder som Japan, Sverige, Vietnam och USA. Vi kommer att ändra menyn efter hand och prova oss fram.

Den internationella inriktningen tror han kommer att tilltala de boende i området.

– Det bor väldigt många unga människor här som har varit ute och rest mycket, som skulle kunna bli kvällsgäster. Samtidigt finns det många företag i närheten vilket öppnar för många lunchgäster.

En viktig del av restaurangens koncept är också cocktails. Där kommer Christer Ekelund att få hjälp av sin äldste son, Christoffer, som läser till optiker, men även är utbildad bartender.

Namnet Henrik Kök & Bar är ett sätt för Christer Ekelund att hylla minnet av sonen Henrik som gick bort i cancer för tolv år sedan.

– Det går inte en dag utan att jag tänker på honom. Det känns gjutet att stället ska heta Henrik, för att han ska finnas med oss. Det kommer dock inte att vara någonting inne i restaurangen som säger att Henrik var min son.

Tillsammans med vänner driver Christer Ekelund även stiftelsen Henrik Superman som har samlat in omkring fyra miljoner kronor och på olika sätt hjälpt 170 barn som drabbats av cancer. Det har handlat om allt från utlandsresor, till julfirande och lådcyklar. Christer Ekelund hoppas att stiftelsen framöver kommer att få en större donation så att de även kan bidra med pengar till cancerforskning. Mer information finns på hemsidan: www.henriksuperman.se

Publicerad 06 December 2017 11:58

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag