Bokförlaget flyttar till Limhamn

Limhamn.

Bokförlaget Bokfabriken expanderar och lämnar sin nuvarande lokal vid Klaffbron. Flyttlasset går till Limhamn.

Bokförlaget Bokfabriken har tidigare huserat i lokaler vid Klaffbron. Men nu har Malmöförlaget valt att flytta sin verksamhet till Limhamn.

– Byggnaden vi satt i innan vid Orkanen/Centralen kommer inte stå kvar särskilt länge till. Sedan hittade vi vårt drömkontor och beslutet blev självklart, säger Lasse Brahme, vd.

Hur kommer det sig att det blev just Limhamn?

– För att vi hittade ett otroligt fint gammalt gathus där. Det har tidigare varit en tobaksaffär, och nu senast ett arkitektkontor. Breda trägolv och rustika tegelväggar i tre plan, med fantastisk ljusinsläpp och egen gård. Limhamns Louisiana!

Den nya adressen är Järnvägsgatan 17 på Limhamn.

Bokfabriken är ett förlag som ger ut underhållningslitteratur i olika former: thrillers, romaner, rockbiografier, kriminalromaner och fackböcker. Och trots en allt mer digital vardag är efterfrågan fortfarande stor på fysiska böcker.

– Folk läser definitivt fortfarande fysiska böcker men samtidigt kommer 30 till 40 procent av vår omsättning från de digitala intäkterna och det är troligen bar början på den resan. Vi tycker det är en spännande utveckling som vi vill fortsätta vara med och driva framåt.

Publicerad 06 December 2017 11:30

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag