Lyxloppis med bloppis

STADION.

Den 17 december är det åter dags för lyxloppis på Baltiska hallen. Ett utmärkt tillfälle att fynda – eller tjäna ihop pengar till – julklappar, menar arrangörerna.

Lyxloppis har arrangerats i Malmö i fyra år och brukar locka omkring 1 000 besökare. Nästa tillfälle är den 17 december, klockan 10.30-13.30.

– Vi har kortat öppettiderna, för att göra det kort och intensivt och slippa dödtimmen på slutet. Istället kör vi stenhårt under en kortare tid. De flesta kommer ändå när det öppnar, säger Emelie Walles, en av arrangörerna.

Redan förra gången började man med bloppis, det vill säga när så kollade ”influencers”, stora namn i sociala medier, deltar.

– Det är ett jätteroligt koncept, och nytänkande. Det är ganska vanligt i Stockholm med bloppis, så vi tänkte ”varför inte göra det här i Malmö med?”, säger Emelie Walles.

Det får plats med 80 säljare och i en annan hall deltar företag.

- Det kan vara företag som säljer sin provkollektion. Förra gången kunde man köpa parfymer och smycken bland annat, säger Emelie Walles.

Det är framför allt kläder och skor som säljs.

– Det säljs även lite barnkläder, men jag vill ett slå ett slag för ännu mer barnkläder.

Det finns en tanke bakom att lägga lyxloppisen en vecka innan jul.

– Det är ett utmärkt tillfälle att sälja för att få ihop pengar till julklappar eller att fynda julklappar. Det går att göra mycket fynd. Allt är inte begagnat utan det finns en hel del nytt med.

Hur är prisläget?

– Det är väldigt individuellt och varierar från säljare till säljare. Jag tror att jag tar för lite betalt, för sist sålde jag slut på allt på en timme, säger Emelie Walles.

Publicerad 04 December 2017 13:21

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag