Julklappar till familjer i Irak samlas in på Studio

MALMÖ.

Under rubriken Christmas@Studio samlar Altitude meetings, tillsammans med Bring Hope Humanitarian Foundation, in julklappar till familjer i Irak som inte har råd att fira jul. Allmänheten kan lämna julklappar till insamlingen i Studio-huset fram till den 15 december.

Av
Per Ingridz

Bakgrunden till insamlingen är att Aylin Daut och Sissela Arkander, som båda jobbar på företaget Altitude meetings, ville skapa ett event som var kopplat både till jul och samhällsnytta.

– Vi har fått i uppdrag av fastighetsägaren Skanska att förvalta de publika ytorna i Studio-huset, och skapa ett antal publika events varje år, som riktar sig både till allmänheten och hyresgästerna här, säger Aylin Daut.

– En organisation i huset som heter Bring Hope höll en frukostföreläsning om sitt engagemang för flyktingar i Irak och då kom vi på att vi kan samarbeta kring detta, säger Sissela Arkander.

Rent praktiskt fungerar det så att den som vill kan komma och lämna in inslagna julklappar på Studio, på Nordenskiöldsgatan 24, fram till den 15 december. De ska gärna vara märkta om de passar bäst till pojkar eller flickor och vilken ålder de är lämpliga för.

– Det kan vara allt från kläder till leksaker och förnödenheter. Det fungerar både med vinter- och sommarkläder. Det finns också en hållbarhetstanke i det hela eftersom man kan återvinna saker som bara står och samlar damm i källaren, säger Aylin Daut.

Under Sveriges radios insamling Musikhjälpen, som inleds den 11 december, kommer de även att samarbeta med ungdomsorganisationen Rörelsen Gatans Röst & Ansikte (RGRA). Då kommer den som vill även kunna få julklappen inslagen till en kostnad av tio kronor. Pengarna från det kommer att gå direkt till Musikhjälpen, som i år stödjer kampen mot barnsexhandel.

När alla julklappar väl är insamlade kommer man att kunna följa deras resa i container från Malmö till Irak där de ska mottas av barnen, på Facebook och Instagram via hashtaggen Studio Malmö.

Publicerad 23 November 2017 03:00