Bastard satsar på julmarknad

GAMLA VÄSTER.

Restaurang Bastard provar ett nytt grepp för att möta julen i år – den 17 december anordnar de en julmarknad på innergården.– De som kommer hit ska kunna få med sig en bit av Bastard hem, säger restaurangchefen Benjamin van Stellingwerff.

Av
Per Ingridz

Tidigare år har Bastard haft julluncher- och bruncher några söndagar innan jul, men i år satsar de på en julmarknad istället. Försäljarna är till stor del de som Bastard köper sina råvaror av.

– Vi tar inte betalt av försäljarna. Tanken är att marknaden ska spegla Bastard, säger Benjamin van Stellingwerff.

Bland försäljarna kan Lindegrens kött, Surtanten, Leve bröd, Ådala gård, Gunnaröds gård, ekobonden Johan Widing, Mölle krukmakeri, Solde kaffe och Pretty Flowers nämnas. Dessutom kommer konstnären Johanna Stark sälja sina bilder och dj:arna Ludwig Böss och Kalle Nordström spela musik.

Marknaden kommer att ha öppet mellan 11 och 16 och under den tiden kommer Bastard att erbjuda mat från en lättare meny. Den kommer till exempel innehålla grillad korv, varm choklad och egengjord glögg.

– Tanken är att folk ska kunna komma hit, kanske ta en korv och köpa en sista-minuten-julklapp. Man ska kunna få en bit av Bastard med sig hem. Hela marknaden kommer att vara på innergården under tak, så vi behöver inte oroa oss för regn.

Efter klockan 16 övergår de till att servera vedugnsbakad pizza.

Publicerad 23 November 2017 14:53