Trollstavar och äventyr på magisk julmarknad

HOLMGÅNGEN. Den 9–10 december är det dags för en magisk julmarknad i Holmgången.

– Vi är inspirerade av Harry Potter och har gjort vår egen version av det. Från början är vi ett gäng som sysslar med levande rollspel och vi har gjort några äventyr i vårt magiska Malmö, berättar Peter Hansson, en av arrangörerna.

Marknader på just den platsen vid just den här tiden på året är en tradition med gamla anor, enligt Peter Hansson.

– Kyndelsmarknader har funnits där i långt över 100 år i det som vi trollkarlar och häxor kallar Lykttändargränd. I år har vi bestämt att låta den magiska marknaden vara en lek för oss där vi bjuder in publiken. Det är också en marknad där knallarna säljer alla möjliga magiska saker – allt från trollstavar till magiska drycker och mystiskt godis. Även vanliga knallar kommer att sälja sitt sortiment.

Andra inslag är guidade turer i Holmgången där grändens historia berättas och små miniäventyr där besökarna kan prova på levande rollspel.

– I miniäventyren får man interagera med folk och fä inne på marknaden och lösa olika uppdrag. Det finns olika nivåer som passar både barn och vuxna.

Vid förra årets upplaga av den magiska julmarknaden uppstod långa köer, det är något som arrangörerna i år vill förhindra med hjälp av ett nytt kösystem.

– Vi ska ha en station på Södra förstadsgatan där man kan få en ”tidsslot” så att man ska slippa köa. Vi kommer också ha en mindre kö för spontaninsläpp.

Marknaden är gratis för alla besökare och lämplig för alla åldrar. Den pågår klockan 10–18 på lördagen den 9 december och klockan 10–16 på söndagen den 10 december. Arrangörer är lajvföreningen Blåkullalajv, eventbolaget Dictum Factum Malmö och Zero Distance.

Publicerad 15 November 2017 10:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag