Vill ha en permanent konsthall för graffiti

SOFIELUND.

500 personer har skrivit på en lista för att starta en permanent gatukonsthall för graffiti och urban konst i den lokal som det urbana sportcentret Kampen huserar i.

Av
Åse-Marie Nilsson

Detta enligt uppgifter i Skånska Dagbladet. De gamla fabrikslokalerna har sedan 2013 används av graffitimålare. Hittills har 65 konstnärer från åtta länder målat i den 2 700 kvadratmeter stora ytan, som innehåller Nordens troligen största samling av kvinnliga graffitimålare. Under Gallerinatten i september kom nästan 3 000 besökare för att titta på konsten på väggarna och många av dem som skrev på namnlistan för en permanent gatukonstscen. I förslaget ingår att bygga in lokalen, som i dag är öppen, och skapa en utställningslokal med plats för fyra stora utställningar per år med ett pedagogiskt program varje vecka för Malmös grundskolor, skriver Skånska Dagbladet.

– Tanken är att en internationell dagsaktuell graffiti- och urbankonstnärlig grupp bjuds in och arbetar på plats i tre-fyra veckor och att de sedan håller workshops i samband med utställningen samtidigt som pedagogiska program hålls för eleverna, uppger graffitikonstnären och upphovsmannen Pärra Andreasson till tidningen.

Målsättningen är att konsthallen ska vara öppen för alla fem dagar i veckan och vara gratis. Pärra Andreasson har lämnat in ett medborgarförslag till både kulturnämnden och tekniska nämnden.

Publicerad 13 November 2017 15:49

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag