Nytt lägenhetshotell byggs i Varvsstaden

VARVSSTADEN.

StayAt HotelApart AB kommer under våren 2019 att öppna ett nytt lägenhetshotell på Stora Varvsgatan i nya stadsdelen Varvsstaden. I historiska administrationsbyggnaden, Kockums före detta huvudkontor, kommer 95 nya rum att erbjudas.

Av
Per Ingridz

Det nya hotellet, StayAt Malmö Varvsstaden, kommer att erbjuda både privatboende och företagsboende med full hotellservice. Utöver anläggningen i Malmö har StayAt sedan tidigare fyra anläggningar – tre i Stockholm och en i Lund.

– Vi har siktat på Malmö ett bra tag och haft fokus på just det här området. Många av våra befintliga kunder finns där i dag och det är nära till kommunikationer tack vare Malmö central. Det är en bonus att det är en extremt spännande stadsdel på gång där, säger Måns Friberg, regional manager Skåne på StayAt Malmö Varvsstaden.

StayAt Malmö Varvsstaden kommer att ligga i Administrationsbyggnaden, Kockums före detta huvudkontor, som uppfördes 1912. Området köptes 1870 av Kockums mekaniska verkstad och var i ett halvt sekel Malmös största arbetsplats. PEAB och Balder köpte Kockumsområdet 2005 och planerar att förvandla den industrihistoriska marken till en stadsmiljö med plats för både boende och arbete.

– Det är en jättespännande fastighet och det märks att det finns enormt mycket historia i den. Nu inventerar vi den och ser hur mycket vi kan bevara. Det är väldigt spännande rum och vi ska försöka behålla känslan så gott det går. En sak som är speciell är att det är så högt i tak, upp till fyra meter.

Merparten av lägenheterna kommer att vara 20–22 kvadratmeter och samtliga kommer att vara enrummare.

Publicerad 13 November 2017 10:29

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag