Malmö Redhawks startar ett hockeygymnasium för tjejer

HYLLIE

. Malmö Redhawks startar, tillsammans med Fria Läroverken, ett hockeygymnasium för tjejer hösten 2018. Det innebär, förutom att hockeysatsande tjejer kan kombinera sina studier med hockey på hög nivå, en naturlig återväxt för klubbens damlag.

Av
Åse-Marie Nilsson

– Malmös och Skånes hockeytjejer ska kunna välja ett lokalt alternativ för sin fortsatta utveckling- både utbildnings- och hockeymässigt. Att Malmö Redhawks siktar mot SDHL och att tjejerna på hockeygymnasiet är damlagets framtida stomme är en självklarhet, säger Tomas Kollar, Malmö Redhawks sportchef elitjunior&dam, i ett pressmeddelande.

Skolan är en del av klubbens satsning på tjej- och damhockey. Förhoppningen är även att skolan, förutom lokala förmågor, även kommer att attrahera ishockeytalanger från andra delar av Sverige. Ishallen och skolan ligger nära varandra och eleverna tar sig snabbt och enkelt mellan dem.

Målsättningen är att ta in sex till åtta elever per år. Eleverna kommer att erbjudas fyra timmars träning i veckan fördelat på två dagar, med både fys- och isträning. Ishockeyträningen bedrivs av Peter Enehag som har en lång bakgrund som tränare i Malmö Redhawks. Följande program kommer att erbjudas på skolan: samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet och barn- och fritidsprogrammet.

Publicerad 13 November 2017 15:18

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag