Nikita Glasnovic prisas av Malmö stad

MALMÖ. Den 22-åriga taekwondo-talangen Nikita Glasnovic tilldelas Malmö stads idrottspris 2016. I motiveringen nämns hennes EM-silver och fjärdeplatsen i OS.
– Det betyder jättemycket och underlättar för mig att kunna förverkliga min dröm, säger hon.

Malmö stads idrottspris har delats ut sedan 1980 och består av en formgiven statyett och en check på 20 000 kronor. Nikita Glasnovics karriär började dock 19 år senare, när hon som fyraåring började träna i klubben Toigye Taekwondo Club, som hennes far Mario Glasnovic grundade.
– Jag har växt upp på klubben, den är som ett andra hem för mig. När jag började gymnasiet valde jag taekwondoinriktining och började satsa helhjärtat.
Pappan är också fortfarande hennes tränare.
– Det finns ingen bättre, jag litar på honom till 100 procent. Det han gör är helt oegoistiskt och han vill bara att jag ska vara lycklig och må bra. Vi gör det här tillsammans och har en jättenära relation. Hela familjen är här – min lillebror och mamma också.

En av Nikita Glasnovics största framgångar hittills är EM-silvret förra året.
– Det var väldigt viktigt att känna att jag var på topp. De bästa spelarna är från Europa och det var ett skönt kvitto att jag kunde placera mig så högt. Nästa gång hoppas jag på en ännu bättre valör.
I OS samma år slutade hon fyra efter att ha förlorat bronsmatchen.
– Det är inte kul att falla på mållinjen. Samtidigt är jag stolt och nöjd över min prestation. Jag gav allt jag hade den dagen och nu har jag tre år på mig att utvecklas till nästa OS. Jag vill gärna nå upp till medaljnivå i Tokyo 2020.

Vilka är dina styrkor?
– Jag är väldigt stark mentalt och ger mig inte. Jag vet att jag kan göra det jag vill, bara jag bestämmer mig för det, men jag är ingen talang.

Vad kan du förbättra?
– Mycket – det tekniska, explosiviteten och att överraska.

Härnäst väntar VM i Korea i juni för Nikita Glasnovic.
– En medalj i VM hade varit jättetrevligt. Jag har satt upp som mål att plocka hem en bra placering där.

Publicerad 19 April 2017 11:30

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag