Mikael Persson fyller på i hyllorna.

Mikael Persson fyller på i hyllorna.

Möllans största folkölsfantast kan vinna pris

Av
Ida Eriksson

MÖLLEVÅNGEN. IPA, gose, suröl, porter, folkmjöd och lager. Allt med en promillehalt på 3,5 procent eller lägre. Mikael Persson har skapat en folkölsoas på Möllan och för det kan han vinna pris.

Han har byggt upp 'Möllans Folkis', ett humligt himmelrike med över 100 sorter för alla som gillar lägre alkoholhalt. Därför har Ölsällskapet Malte och Brewclub valt ut Mikael Persson på Ica supermarket Möllevången som en av tre nominerade till titeln Årets skånska ölöppnare 2017.

Allt började på en liten, ganska skymd hylla i butiken. Ölintresserade Mikael Persson hade precis blivit pappa och börjat törsta efter öl med lägre alkoholhalt. Men han tyckte att det var svårt att få tag på god sådan.
– Jag började leta efter Omnipollos Bianca Raspberry Lassi Gose och hittade till slut en distributör. Då passade jag på att köpa in tio olika sorter.

I dag har ölhyllan fått en mer central plats i butiken och den fylls ständigt på med nyheter.
– Jag fick lov att bygga ut den med delar som jag hittade i butiken, säger Mikael Persson som upplever att allt fler ölentusiaster har hittat både till fölkölen och dess lilla oas på Möllevången.
– Det finns en nischad butik i Göteborg, men söder om den finns det inga fler ställen i Sverige med så här många folkölssorter.

Som privatperson driver han Faceboksidan och Instagramkontot ”Möllans folkis”, där han introducerar sina följare till nya öl. På fredagar brukar han också ha ölsläpp i butiken, när de har fått in nya sorter.

Mikael Persson.

Mikael Persson.

Rösta

För att rösta på Mikael Persson går du in på: 
http://www.gooo.se/rtc 

De andra två nominerade är Michael Nathhorst, Hyllie bryggeri och Marcus Hjalmarsson, Brewski. 

Priset delas ut under Malmö Beer Week, lördagen den 20 maj. 

Publicerad 13 April 2017 10:49