Ny Facebook-grupp om Västra hamnen har startats

Hallå där!

… Anders Adielsson som har startar Facebook-gruppen Västra hamnen-koll.
Hur fick du idén om att starta gruppen?
– Den är direkt inspirerad av en motsvarande grupp i Lomma som heter Lomma-koll. Den har många medlemmar och stort engagemang från det lokala näringslivet. Tanken är att Västra hamnen-koll ska bli en bra kanal om allt från bortsprungna katter till erbjudanden från företag. Förhoppningen är att folk blir engagerade och att den kan ge stolthet över området och delaktighet.

Hur länge har gruppen funnits?
– Det är ett par veckor sedan den startades och den har nu 450 medlemmar. Det är imponerande att så många har anslutit sig, samtidigt borde det kunna bli ännu fler eftersom det bor flera tusen i stadsdelen.

Vad har du gjort för att nå ut med gruppen?
– Jag har bett människor som bor och har företag i Västra hamnen som har stora Facebook-grupper att sprida den. För fortsatt framgång krävs att de lokala företagen ser och använder den. Det är ett väldigt bra verktyg om man vill nå ut i samhället.

Det finns en annan Facebook-grupp som heter Anslagstavla Västra hamnen, hur ser du på det?
– Jag har inget annat intresse i det här än att hitta en bra kanal för information för de boende i Västra hamnen. Det är ingen konkurrens, det är bra om det finns två sidor.

Hur trivs du med att bo i Västra hamnen?
– Vi är en familj på fem personer med tre små barn. Först bodde vi på Dockan och insåg att vi behövde ett hus och då flyttade vi till det gamla Bo01-området. Vi trivs jättebra, på sommaren är det som att bo på en resort där man kan gå ner och ta ett dopp. Jag tycker att det mesta fungerar bra. Vi är hyfsat självförsörjande, samtidigt som det är nära till staden.

Publicerad 20 March 2017 17:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag