Lär dig syra grönsaker

Hallå där!

Anette Nilsson som driver Boängs gård och ska hålla föredrag under rubriken ”Från jord till bord” på STPLN, den 23 mars.

Vad kommer föredraget handla om?

– Jag odlar en dekorativ köksträdgård, en så kallad potage, kommer att visa bilder från den och visa hur man kan odla köksväxter. Jag odlar inte bara raka rader utan vill att det ska vara roligt också. Jag kommer också att prata om hur man skördar och använder det man odlar. Till exempel hur man kokar sin egen chili, syrar grönsaker och förvarar. Jag är självhushållare när det gäller sådant som går att odla och säljer även plantor på våren.
Du driver Boängs gård, berätta om verksamheten där?
– Vi är en vanlig privat familj som har en avstyckad gård. När jag odlar vill jag göra det snyggt. Jag lägger ner stor möda på till exempel färger. Matlagningen kommer som en bonus eftersom det blir mycket mat att ta hand om.
Vad har du för tips till den som bor i stan och vill börja odla?
– Om man har en balkong kan man alltid odla egna örter och tomater. Man kan odla mer än vad man tror – allt som man kan klippa ner och kommer igen går bra. Det handlar om att välja rätt sorter, som kruktomater.
Det börjar bli vår, vad gör du som odlare just nu?
– Just nu håller jag på med försådden. Sådant som behöver sås inomhus som kronärtskocka, chili, rotselleri, paprika, tomater och många av blommorna.

Fotnot.
Det är obligatorisk anmälan till plantparken@gmail.com är kostnadsfri om du är medlem (odlare eller stödmedlem) i PlantParken. Det kostar 100:-/år att vara stödmedlem och du går fritt på övriga arrangemang PlantParken ordnar fram till 2018-03-31.

Publicerad 20 March 2017 10:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag