Farthinder vid Ribban föreslås

RIBERSBORG. Farthinder på Ribersborgsstigen för tryggare löprundor och promenader. Det föreslår Limhamnsbon Jessika Jansson i ett medborgarförslag genom Malmöinitiativet.
– Med all nybyggnation som pågår är det viktigt att man tar hand om de grönområden som finns, säger hon.

På den delen av Ribersborgsstigen som går mellan bågskyttebanan och handikappbadet är det tillåtet att köra med bil. Jessika Jansson brukar löpträna just där och hon upplever att trafiksituationen är otrygg. Så här skriver hon i sitt medborgarförslag:
”Jag är löpare på hobbynivå och springer ett par gånger i veckan. Eftersom jag bor på Limhamn går turen oftast till Ribban när milen ska avverkas. En sak oroar mig dock och det är biltrafiken mellan bågskyttebanan (BK Gripen) och handikappsbadet. Det körs oftast i väldigt hög hastighet på cykel/gångbanan. Jag upplever att bilförarna inte alltid respekterar de gående/cyklande och anpassar sin hastighet”.
För att råda bot på problemet föreslår hon att någon form av farthinder sätts upp på vägsträckan. Hon skriver vidare:
”Jag hade gärna sett att man satte upp någon sorts vägbula alternativt stora blomkrukor som tvingar bilarna att anpassa hastigheten. Biltrafiken går inte att ta bort helt med tanke på handikappsbadet men hastigheten borde man kunna få bukt med. Det hade varit skönt att kunna springa/promenera utan att behöva se sig om över axeln eller behöva väja för biltrafiken när man vill kunna njuta av stunden vid havet”.
Malmöinitiativet nås genom Malmö stads hemsida och om förslaget får fler än 100 underskrifter kommer det att tas upp i berörd nämnd.

Publicerad 20 March 2017 06:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag