Stressade mammor lyfts fram i humorshow på Blå båten

ANNA LINDHS PLATS. Den 28 mars uppträder humorkollektivet Din mamma på Blå båten med föreställningen ”Det är väl bara att skärpa sig lite”.
– Vi tangerar snart medelåldern, men vill ha kul och hålla på med humor ändå, säger Sara Backlund Hammar.

Din mamma består av Liza Fry, Sara Backlund Hammar, Leila Åkerlund och Boel Forsell. De är alla vänner och har jobbat med kultur i många år, i olika roller. Dramatiker, regissör, skådespelare och producent är några av dem.
– Vi har länge pratat om att göra något tillsammans och till slut bestämde vi oss för att göra slag i saken. Vi började träffas i början av 2016 för att diskutera och när vi anmälde oss till Lund comedy festival fick vi ett mål att jobba mot. När vi fick veta att vi kom med blev vi både jätteglada och nervösa, säger Sara Backlund Hammar.

Innehållet i föreställningen är till stor del hämtat ur deras egen vardag.
– Vi tittar på det här stressade och pressade livet utifrån. Hur ska man få allt i livet att gå ihop? Det handlar om vardagliga situationer och vedermödor. Ett övergripande tema är att mamman ska klara av allt på bekostnad av sig själv. Vi spetsar till det litegrann och vill att folk ska kunna skratta åt det. Det är hög igenkänning, både för män och kvinnor.

Föreställningen spänner över flera olika tilltal.
– Vi talar direkt till publiken, men har också berättelser och historier som vi framför enskilt. Ibland går vi in i karaktärer och ibland är vi mer oss själva.

Publicerad 16 February 2017 12:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag