Oscar vill ge något tillbaka till Lindängen

NYDALA/LINDÄNGEN. Personlige tränaren Oscar Salazar Aros vill ge tillbaka något till Lindängen, där han växte upp. Därför anordnar han en gratis work shop i ”pull up”.
– Varje gång jag hör om något som händer på områden som Lindängen blir jag ledsen och därför vill jag nu ge tillbaka det goda som Lindängen har gett mig i min uppväxt . Jag vill visa en annan bild av området och få folk att få upp ögonen för något nytt. Bara döda fiskar flyter med strömmen, säger han.

Oscar Salazar Aros driver företaget Revolutionary Fitness Sweden. Träningsfomen som han utövar kommer från USA.
– Rättvis ”fitness”-kultur är något som jag brinner för. Människor blir lätt exkluderade. Varför finns inte yoga på Lindängen till exempel? Istället borde yoga finnas tillgängligt för alla. Varför inte komma hit en gång i veckan eller en gång i månaden och dela med sig av sina kunskaper i olika träningsformer?

Han fortsätter:
– Jag vill tillbaka till grunden för vad hälsa är. Det handlar om rörelse. Exempelvis ser många ”pull-up” som en styrkeövning, men det är vanlig klättring, en färdighet som vi har glömt bort när vi började sitta och få allt serverat.
Han genomför sina pass utomhus. Istället för redskap har man varandra.
– Det handlar om att se, röra och höra på varandra.

Oscar Salazar Aros arbetar även som personlig tränare och erbjuder träningsformen Ruffie. Dessutom har han hand om familjepassen i ”Toughests” hinderbana i Kirseberg. Han har alltid hållit på med sporter, men fastnade till slut för kickboxning.
– Jag ser kampsport som en insiktsfull sport. Eftersom man utsätter sig för något obekvämt måste man bli bekväm i sig själv, hitta en trygghet. Det är nästan meditativt.

Fotnot: Workshopen hålls den 4 mars klockan 10 på Lindängsparkens utegym. Alla är välkomna och workshopen är gratis.

Publicerad 16 February 2017 11:20

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag