”Slottsstaden kan bli Malmös Södermalm”

SLOTTSSTADEN. Nyligen flyttade mäklarbyrån MOHV in på Regementsgatan 17. Sebastian Holtze, vice vd, spår en ljus framtid för bostadsmarknaden i närområdet.
– Slottsstaden kan komma att bli Malmös Södermalm, säger han.

Det var i början på förra veckan som MOHV flyttade in i lokalerna som tidigare rymde en fiskebutik.
– MOHV har strax över 60 anställda, varav 25 i Malmö. Det var våra medarbetares önskan att flytta till Regementsgatan. Det är ett trevligt ställe med många lunchrestauranger och många av våra medarbetare bor också i området. Det är trevligt att ha en ljus butikslokal med närhet till kunder. Vi kommer att ha många event och aktiviteter i vår bobutik, säger Sebastian Holtze.

Det ligger många mäklarbyråer på just Regementsgatan, vad tror du att det beror på?
– Det är ett trevligt område med trevliga bostäder. Tillgängligheten är också bra med bra möjlighet att parkera. Kunderna har lätt att hitta hit och det är ett bra skyltfönster eftersom många passerar här med bil och cykel.

Finns det plats för alla?
– Det går en trend i många branscher att samlas på samma plats. H&M, JC och MQ finns alla på Emporia, och det går bra. Det skapar en tillgänglighet och kunderna kan med lätthet gå mellan de olika mäklarkontoren. Jag tror att de olika mäklarna kan ha en positiv dialog och jobba bättre tillsammans.

Hur ser bostadsmarknaden ut i Slottsstaden med omnejd?
– Den ser väldigt positiv ut. Det är ett av Malmös största område, sett till bostadsrätter. Det är också en positiv utveckling att Malmö har vuxit och Slottsstaden har blivit en del av det centrala Malmö. Det är väldigt många unga och människor i karriären som flyttar hit. Jag tror att det kommer att fortsätta växa och bli något av Malmös Södermalm, med många restauranger.

Sebastian Holtze. Foto MOHV

Sebastian Holtze. Foto MOHV

Publicerad 08 September 2016 11:45

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag