Foto: Privat

Foto: Privat

Åter dags för lyxloppis

STADION. På söndag är det dags åter dags för lyxloppis, denna gång i Baltiska hallen.
Den 8 maj blir det lyxloppis för fjärde gången. Då går det att fynda så väl som att sälja märkeskläder, skor och väskor.
– Det började med att jag själv tycker om att handla bra secondhandgrejor, men det är svårt att hitta på vanliga loppis. Människor vill inte betala hundra kronor för en klänning som kostat flera tusen. Därför är den här loppisen verkligen bra. Även om det är en lyxloppis är det mycket billigare än att köpa i butik, säger Vicktoria Murawska, en av arrangörerna.

Hon menar att en annan fördel, jämfört med att handla begagnat på nätet, är att man kan klämma och känna på grejorna.
– Man kan även se om det är äkta grejor. Man får dem dessutom direkt och behöver inte vara rädd att man betalar för något som aldrig skickas.

Loppisen har vuxit snabbt och numera hålls den i två fullproppade hallar. Besökarantalet har varierat, beroende på vädret.
– Vi var runt 700 personer första gången. Det var regn- och snöstorm så vi blev av med de besökare som tänkt gå eller cykla dit. Loppisen i somras hade vi också otur med vädret igen. På lördagen spöregnade det och på söndagen var det 30 grader, så då var många hellre på stranden. Men i november hade vi över 1000 personer.

Konnect second hand i Malmö kommer också att finnas på plats. Dit kan så väl besökare som säljare skänka kläder och accessoarer.
– Konnekt second hand är en del av Immanuelskyrkan sociala arbete och syftar dels till att erbjuda arbetsträning och praktik för personer utanför arbetsmarknaden, dels till att generera ett överskott till bistånd. Så vi tycker det är en väldigt bra del att ha med i vår lyxloppis, säger Vicktoria Murawska.
Det kommer även att anordnas tävlingar under loppisen.

Publicerad 03 May 2016 12:40