Utvecklare ska spåna idéer på STPLN

Hallå där
… Linda Malmgren, event manager & organizer, på innovationsorganisationen Mobile Heights, som arrangerar Nordic IoT Hackathon på STPLN den 22–24 april.
Berätta om evenemanget.
– Vi har samlat de 57 bästa utvecklarna från hela världen för att ta fram nya idéer angående intelligenta system för byggnader och hälsa. Det hela kommer att pågå i 50 timmar.

Vad kan det handla om för idéer, till exempel?
– Det kan vara intelligenta system för underhåll av fastigheter. Det kan också handla om teknik för att upptäcka virus och sjukdomar. Teknik inom hemvården är ett annat område.

Vilka deltar?
– Vi har lanserat utmaningar och sedan har lag från olika länder skickat in idéer. Det är lag från bland annat USA, Tyskland, Kanada och Israel. Varje lag har tre–åtta medlemmar. Vi bidrar med teknik – hård- och mjukvara, presentationsteknik, mingel och ölprovning. Deltagarna sitter sedan mer eller mindre konstant och utvecklar.

Är det öppet för besökare?
– Det är öppet för allmänheten och på söndag klockan 12.30 kommer alla lagen att presentera sina idéer och en jury kommer att utse vinnare. Tanken är sedan att det vinnande laget tillsammans med sponsorer ska jobba fram en produkt inom ett år. Vi hoppas att det ska komma ut något bra av det, säger Linda Malmgren.

Publicerad 21 April 2016 14:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag