Lars Flygare gör ett nästrick.

Lars Flygare gör ett nästrick.

Trollkarl lär ut tricks

Av
Ida Eriksson

FOLKETS PARK. Att gå i skola på lovet kanske inte låter så lockande. Men om vi säger trolleriskola? – Då är det nog fler som nappar.

Enligt Lars Flygare, som har trollat sedan han var fem år gammal, blir intresset för trolleri bara större och större. Den 22-26 februari kommer han att finnas på plats i Folkets park, för att lära ut några av sina tricks för personer mellan 10 och 13 år. Trolleriskolan är öppen för alla i den åldersgruppen, är gratis och kräver ingen föranmälan. Men den som vill delta ska helst ha med sig en kortlek.
–Men vi kommer trolla med mycket annat också, med rep, bollar och snören. En liten sten kan göra underverk!, säger Lars Flygare.
Han är övertygad om att trolleri är något som passar alla och till och med mer gränsöverskridande än musik.
–De säger ju att musik går över alla gränser, men det är inte sant. Musik som du gillar kan någon annan tycka låta för jävligt. Trolleri däremot, det hänför de flesta. Trolleri har inga gränser vare sig vad gäller kulturer, ålder eller genus. På måndag ska jag lära 18 ensamkommande flyktingbarn att trolla, säger han.
Själv fastnade han som femåring, när hans pappa bjöd på ett trick.
–Han la en tygnäsduk på bordet, la en tändsticka i mitten och veck ihop. Sedan bad han mig bryta tändstickan inuti handduken, och det gjorde jag. Men sedan när pappa vecklade ut handduken igen var den hel. Den känslan jag kände då, det är den som jag vill dela med mig av!
Missa inte
Trolleriskola 22-26 februari klockan 13-15. Folkets park i f.d Ponnygården Arken.

Fler sportlovstips

Vill du lära dig att spela schack? Då kan du som är mellan sex och tretton år bege dig till Schackklubben den 22–25 februari klockan 11–15 och prova spela.

  Bygg och skapa med lego på Stadsbibliotekets legoverkstad. Öppen den 23 februari klockan  15–17 för dig mellan sex och åtta år.

Är du sugen på en inomhusaktivitet där du  kan skaka ur en och annan myra ur brallan? Då kan du spela futsal i RörsjöZenith bollhall den 22–26 februari klockan 11–17. För dig mellan 12 och 15 år.  Ta med inneskor.

Prova boxning i Föreningens lokal den 22–25 februari klockan 16–17.  För åldrarna 10–16 år.  Ta med träningskläder och inneskor.

Vad sägs om ett insektssafari? Det kan du gå på i Folkets park och samtidigt lära dig mer om biodling. Den 22–26 februari klockan 10–12 för dig mellan fyra och åtta år.

Alla aktiviteter hittar du på malmo.se

Publicerad 21 February 2016 08:00