Hon vill hjälpa folk att må bättre

Av
Av: Lina Campbell

CENTRUM. Det finns i dag ett ökat intresse och en större medvetenhet kring hälsosam mat. För Annika Sellgren har den hälsosamma trenden varit både en väg tillbaka och hennes nya sysselsättning.
På Kärleksgatan ligger numera ett litet privatdrivet juicekafé. Annika Sellgren har med sitt koncept trotsat kedjorna och i förra veckan slog hon upp portarna till sin dröm. Hon har tidigare arbetat på Scandic Triangeln och drev ett tag en surfbutik på Davidhallstorg. Efter en period av utbrändhet började Annika Sellgren läsa till kostrådgivare. Men inte heller det passade hennes personlighet.

"Satte fälleben"

– Jag misstrivdes med att vara kostrådgivare. Ingen som kom till mig ville höra att de måste sluta dricka alkohol eller börja äta hälsosammare för att gå ner i vikt. Det är tråkigt när man vill hjälpa men ingen egentligen vill bli hjälpt. Jag vill att alla ska vara nöjda, det är väl lite min personlighet som sätter fälleben på mig. Jag har haft tendenser till utbrändhet, det ligger hos alla kvinnor i familjen. Men nu har jag själv tagit mig ur det, jag är frisk nu och kan hjälpa de som vill att må bättre.
Men att driva eget kafé, hur går det med utbrändhet?
– Jag har jobbat med det här sedan november och det halvåret har gått hur bra som helst. Det är roligt och det skiljer sig från allt jag gjort tidigare. Det här är något jag verkligen mår bra av, och det är skitkul.
Planerna på ett juicekafé kom efter en tid på resande fot, och planerna sattes snabbt i verket.
– Jag har ända sedan jag jobbade på kafé när jag var yngre velat öppna ett eget. Jag satte igång och smed planer och när jag berättade för mina vänner som hade varit ute och rest undrade de hur länge de varit borta egentligen. Det har verkligen gått undan, säger Annika Sellgren.

Startar afterwork

Resultatet blev Juicekliniken, ett juicekafé som för tankarna till ett gammalt hälsoapotek, där det serveras juicer med namn som Scharlakansfeber och Däbt i däsan.
Vad tror du om juicetrenden, håller den i sig?
– Visst är det en trend men folk fortsätter ju med mycket av det som en gång var en trend. Det finns också en väldig kostmedvetenhet i dag, men min grej är lite att lura folk att äta hälsosamt. Du kan ha i spenat i en juice, avokado i en smoothie – och dadlar i chokladbollarna, i stället för raffinerat socker. Det smakar ändå jättegott.
Hur ska du utmärka dig?
– Folk vill ha det personliga och unika, det ligger mer kärlek och ansvar i det. Och planerna på alkoholfri afterwork blev väldigt väl mottaget, en artikel om det i Sydsvenskan delades 3000 gånger, det säger en hel del om hur efterlängtat det är.

Publicerad 15 April 2015 12:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag