Sara Thuresson debuterar och spelar i Malmö den 6 april. Foto: Pressbild

Sara Thuresson debuterar och spelar i Malmö den 6 april. Foto: Pressbild

Sara Thuresson debuterar och efterlyser Emil Jensen

Spelar på Kong i Malmö

MALMÖ. Sara Thuresson skrev sin första låt redan som åttaåring. Nu släpper hon sin debutskiva ”Jag säger nu”. En musikalisk resa som startade i Anderstorp, utvecklades i Piteå och landade i Malmö.

Redan under uppväxten i Anderstorp började Sara spela. Musiken tog henne till Piteå där hon studerade på musikhögskolan och det var där hon träffade de musiker som varit med henne sedan 2007.
- Jag skulle spela på invigningen av konserthuset i Piteå och kände att jag ville göra något mer än bara piano och sång så då började vi spela ihop och lyckats hålla ihop sedan dess.
På nya skivan finns en duett mellan Sara och Emil Jensen. En låt som Sara skrev med Emil i tankarna.
- Vi har träffats på spelningar och snackat en del men när jag skrev så tänkte jag att han nog skulle vilja sjunga just den här låten.
Emil är själv aktuell med ny skiva så hittills har det inte blivit någon duett på scen men onsdagens spelning på Kong i Malmö kan kanske passa.
- Om Emil läser detta så är det där han ska vara på kvällen den 6 april.
Spelningen i Malmö är den första i raden av en turné som tar bandet till Göteborg, Landskrona och ända upp till Luleå. En spelning i Anderstorp finns också inplanerad.
Som yngre drömde Sara om att bli författare och texter är fortfarande väldigt viktiga.
- Jag kopplade inte ihop att musiken och texterna kunde samspela när jag var yngre. Det är oerhört viktigt att texterna har något att säga.
På skivan finns en svensk bearbetning av låten ”True Colors” som bland annat varit en stor hit med Cyndi Lauper. Låten är döpt till ”Ditt sköra hjärta”
- Jag vet inte riktigt hur det gick till när jag skrev texten till den men jag satt väl och spelade på låten och sen gick det väldigt fort. Texten bara kom.
Framtiden handlar mest om spelningar men också ledighet för Sara och tankar om ny musik finns redan, även om de än så länge bara är på idéstadiet.
- Jag har börjat fundera lite och jag har en riktig höjdare på gång till duett. Det kommer att låta lite annorlunda, inte bara piano och sång utan en annan paketering.
Först väntar konserten den 6 april, med en eventuellt närvarande Emil Jensen.
 
Fotnot: Sara Thuressons band består av Johan Örtlund, Andreas Erehed och Jimmy Roman.

null

Publicerad 30 March 2011 08:03