REVANSCH. Magnus Carlsson kör ett spinningpass med nya klubben Höllvikens GIF. Laget hårdtränar för att revanschera sig för förra årets insats. Foto: Markus Celander

REVANSCH. Magnus Carlsson kör ett spinningpass med nya klubben Höllvikens GIF. Laget hårdtränar för att revanschera sig för förra årets insats. Foto: Markus Celander

Carlsson satsar vidare i Höllviken

Magnus Carlsson vill inte spela vidare i division tre

Av
Markus Celander

FOTBOLL. När det stod klart att Lilla Torg FF trillade ner i trean stod det klart för Magnus Carlsson att det var tid att röra på sig.
Två och en halv mil söderut, till Höllvikens GIF och division 2, närmare bestämt.
– Jag har kommit till en klubb som satsar och vill upp i ettan, säger 26-åringen.

Efter fem år med LB07 i Superettan och division 1 valde Magnus Carlsson att spela förra säsongen i sensationslaget Lilla Torg FF. Malmöklubben hade gått som en raket genom seriesystemet, men i fjol tog det roliga slut – spelare kom och gick, den unge kaxige tränaren Rickard Nordström fick gå och laget trillade ner i trean.

– Där blev man en erfarenhet rikare, säger Magnus Carlsson om Lilla Torg-äventyret.
– Men division 3 är inte den nivå jag vill spela på.

I stället ställde han in siktet söderut, och på fortsatt spel i tvåan.
– Jag kände spelare i Höllviken och de sa att det var en bra klubb och att jag skulle komma över. Det verkar vara ett härligt gäng och av vad jag förstått så här långt så gillar jag spelidén – att hålla i bollen och försöka styra spelet.

Magnus Carlsson bor i Malmö. Klubbytet innebär att han tvingas åka de fem milen fram och tillbaka till träningarna var och varannan dag – Höllviken satsar ju, så de tränar rejält ofta inför säsongen.

– Avståndet är inte så farligt – vi åker i grupp, och än så länge har vi kul i bilen, säger Magnus Carlsson och kör i gång med ett spinningpass med sina lagkompisar inne i Kämpinge sporthall.

Publicerad 12 February 2011 03:00