Fullt blås för Gunhild Carling

Konsert i Höllviken, tv-uppdrag och låt på svensktoppen

VELLINGE. I höst blir det nästan svårt att undvika Gunhild Carling. Förutom att hon har en låt på Svensktoppen ska hon även vara jurymedlem i Dansbandskampen och – inte minst – uppträda på Restaurang Havsnära den 22 september.

Erbjudandet om Dansbandskampen kom i samband med att annat tv-framträdande nu i somras.
– Dagen efter att jag hade uppträtt på Allsång på Skansen så ringde Svt och frågade om jag ville vara med. "Jajamensan", svarade jag direkt. Tanken är inte att jag ska vara någon sorts expert på dansband, jag är mer där som ett färgstarkt inslag, säger Gunhild Carling.

Publikmötet viktigt

När det gäller hennes eget musicerande så är det full fart och hon märker inte alls av att jazz på något sätt skulle vara en utdöende musikgenre.
– Jazz måste vara den populäraste musikformen just nu. Det spelas på frukostar, luncher och nattklubbar, jag skulle kunna jobba dygnet runt om jag tackade ja till alla erbjudanden. Jag har också en swingjazzlåt med på Svensktoppen nu, som är skriven av Torgny Söderberg, Lasse Holm och Niklas Strömstedt.
Live har Gunhild Carling även gjort sig känd för att bjuda på lite mer show än vad som är brukligt i jazzsammanhang.
– Jag har spelat sedan jag var tre–fyra år och lärt mig att mötet och kommunikationen med publiken är väldigt viktigt när man uppträder. Jag har också alltid varit intresserad av varieté som är en gammal ädel europeisk konstform.

Idén viktigast

Några genvägar för att till exempel lära sig att spela på två trumpeter finns det dock inte, enligt Gunhild Carling.
– Det är bara att börja. Det är inte alltid det svåraste och farligaste tricket som blir mest uppskattat utan det som slår an mest. Det är själva idén som är viktig. I mitt fall gillar publiken verkligen när jag balanserar trumpeten på läpparna, spelar på två trumpeter och spelar säckpipa.

Publicerad 07 September 2010 13:12

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag