Ilir Latifi har kopplat ett armlås på Paolo Roberto, som knackar i golvet.
Foto: Markus Celander

Ilir Latifi har kopplat ett armlås på Paolo Roberto, som knackar i golvet. Foto: Markus Celander

Paolo Roberto fightades mot Ilir Latifi

Men i Baltiska Hallen nöjer han sig med att kommentera

Av
Markus Celander

KAMPSPORT. Det är åratal sedan han lämnade proffsboxningen.
Men när Paolo Roberto besökte Malmö under fredagen för att promota Rumble of the Kings kunde han inte låta bli att kränga på sig handskarna och kliva in mellan repen.

Sportkommentatorn, föreläsaren, politikern, kokboksförfattaren, skådespe … äh, och så vidare, Paolo Roberto besökte Malmö för att slå några slag(!) för Rumble of the Kings-galan i Baltiska Hallen den 22 maj.

Ilir Latifi i samspråk med Paolo Roberto. Lafiti är brottare i grunden. Han har brottats för Tigers på Rosengård i Malmö, samt Spårvägen i Stockholm. För två år sedan sadlade han om till MMA.
Foto: Markus Celander

Ilir Latifi i samspråk med Paolo Roberto. Lafiti är brottare i grunden. Han har brottats för Tigers på Rosengård i Malmö, samt Spårvägen i Stockholm. För två år sedan sadlade han om till MMA. Foto: Markus Celander

Roberto vs Latifi

Naturligtvis ska 40-åringen inte själv fightas i galan, men, menade han, när nu ändå presskonferensen var förlagd till Malmö Muay Thai´s träningslokal och några av galans kämpar var närvarande - varför inte kränga på sig ett par handskar och ge några prov på vad åskådarna i Baltiska Hallen har att förvänta sig?
Så först gick Paolo en tuff rond mot K1/thai-fightern Marcus Öberg, och sedan utmanade han den definitivt tyngre och större MMA-brottaren Ilir Latifi.


Innan han tog sig an Ilir Latifi gick Paolo Roberto en rond mot K1/thai-fightern Marcus Öberg från Malmö.
Foto: Markus Celander

Innan han tog sig an Ilir Latifi gick Paolo Roberto en rond mot K1/thai-fightern Marcus Öberg från Malmö. Foto: Markus Celander

"Killen från Stockholmsnatt!"

En leende Latifi klev in i ringen och hälsade artigt på Paolo Roberto.
Efter lite handgemäng lyfte Latifi upp Paolo i luften, vände honom upp och ner, och slängde honom sedan i golvet med en duns som antagligen hördes över halva Möllevångstorget som ligger strax intill.
Som avslutning satte sig Ilir Latifi till rätta bredvid Paolo Roberto och började skruva av honom vänsterarmen.
Då knackade Paolo i golvet med sin högra näve, vilket betydde att nu fick det räcka.
- En dröm har gått i uppfyllelse! Jag har spöat killen från Stockholmsnatt! utropade Ilir Latifi.
- Sådan är jag, genmälde Paolo Roberto, jag uppfyller människors drömmar.


Marcus Öbergs tränare på Malmö Muay Thai, Larry Lindvall, till höger, hjälper Paolo Roberto med utrustningen innan uppvisningsfighterna.
Foto: Markus Celander

Marcus Öbergs tränare på Malmö Muay Thai, Larry Lindvall, till höger, hjälper Paolo Roberto med utrustningen innan uppvisningsfighterna. Foto: Markus Celander

Skriver kokböcker

Rumble of the Kings har aldrig tidigare arrangerats i Malmö.
Att så nu blir fallet är inte så konstigt eftersom Malmö är på god väg att bli Sveriges fightinghuvudstad, menade Paolo Roberto, som kommer att vara på plats i Baltiska Hallen som tv-kommentator.
När han inte kommenterar kampsport i tv sysslar han bland annat med sina kokböcker som säljer som smör i solsken.
- Vem trodde det när man var tonårsligist, att man skulle skriva kokböcker när man var 40? frågade sig Paolo Roberto.

En av matcherna på Rumble of the Kings är Skånederbyt mellan Marcus Öberg från Malmö (till vänster) och Elias Daniel från Kristianstad.
Foto: Markus Celander

En av matcherna på Rumble of the Kings är Skånederbyt mellan Marcus Öberg från Malmö (till vänster) och Elias Daniel från Kristianstad. Foto: Markus Celander

Stockholmsnatt

är en film från 1986 som Staffan Hildebrand bär ansvaret för. Den då långhårige och 17-årige Paolo Roberto spelar huvudrollen som sig själv och filmen bygger på hans erfarenheter av att vara ute på stan och slå kreti och pleti på käften. Men till slut inser han att det är negativt och slutar upp med det.

Publicerad 24 April 2009 22:04