Bygghandeln Derome öppnar i Lund i september och Malmö våren 2018. Pressbild: Derome
Bygghandeln Derome öppnar i Lund i september och Malmö våren 2018. Pressbild: Derome
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Ny bygghandel öppnar i Lund och Malmö

Företaget Derome har planer på ytterligare expansion


LUND/MALMÖ. Den familjeägda bygghandeln Derome öppnar i Lund den 4 september. Våren 2018 får dessutom Malmö en filial.

Anläggningen i Lund kommer att ligga på Bondevägen 8 där Beijer byggmaterial tidigare huserat. Enligt företaget kommer det bli Lunds bredaste bygghandelssortiment för proffs.

 Vår målsättning är att vara förstahandsvalet för proffsbyggare på sydsvenska marknaden, säger Johan Winroth, VD för Derome Byggvaror & Träteknik, i ett pressutskick.

Men lokalen på Bondevägen ska rivas för att ge plats åt bostäder och arbetet för att hitta en permanent lokal i Lund kommer pågå parallellt med att den temporära lokalen fräschas upp.

 Vi har stor tilltro på Lund och har känt ett stort stöd från både kommunen och näringslivet för att få till en etablering snabbt. Våra systerbolag har även pågående och inplanerade byggnationer på flera håll i Lundregionen, bland annat i den nya stadsdelen Brunnshög, säger Johan Winroth.

Nyetableringen innebär även att 20 nya arbetstillfällen skapas. Utöver bygg- och butikssäljare med spetskompetenser inom järnvaror, kök, fönster med mera kommer även ett antal takstolskonstruktörer att behövas. Takstolar är den bärande konstruktionen i ett yttertak.

Filialen i Malmö ska ligga på Angneslundsvägen i Norra Sorgenfri och erbjuda bygg- och järnvaror för bygg- och industrikunder. Även där ska 20 tjänster tillsättas.

Derome har även planer på ytterligare etableringar i Malmö och skriver att Malmöborna inte ska ha längre än 20 minuter till deras butiker i framtiden.


Publicerad: 16. juni 2017 16:16
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Limhamn och Malmö

Startsidan just nu