En liknande banderoll som den som revs ner på Swedbank Stadion hänger på Malmö IP.
En liknande banderoll som den som revs ner på Swedbank Stadion hänger på Malmö IP.
NILS JAKOBSSON/Bildbyrån
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

MFF-supportrar rev ner banderoll mot homofobi

Medlemmar har mottagit hot


FOTBOLL. En banderoll mot homofobi har länge hängt på Swedbank Stadion. Men inför matchen mot Östersund rev en liten supportergrupp ner banderollen med motiveringen att läktaren inte ska ha politiska uttryck.

En liten supportergrupp till Malmö FF lade för några dagar sedan upp ett inlägg på Instagram där de berättade att de rivit ner den regnbågsfärgade banderoll med två män som kysser varandra, som tillhör Fotbollssupportrar mot homofobi, vilket Kvällsposten var först med att rapportera om. Samtidigt skrev kontot:

”Nu är det slut med politiken på läktaren! Ni ska respektera att folk inte vill att läktaren används som ett forum för politiska uttryck. Kan ni inte respektera detta så blir det konsekvenser. Och detta är bara början…” 

Nu har Fotbollssupportrar mot homofobi kommenterat händelsen på sin Facebook-sida. Där skriver man bland annat:

"Förutom att vi ser allvarligt på att de som äger våldskapitalet på läktaren känner sig trygga nog att agera på det här viset, så upplever vi deras agerande gentemot oss mest som tramsigt och ovärdigt. Vi räknar med att ha målat en ny banderoll till nästa match, och förstörs den får vi väl måla ytterligare en ny."

Samtidigt skriver man att medlemmar både innan och efter händelsen har mottagit hot på sociala medier.

 


Publicerad: 19. maj 2017 15:44
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Limhamn och Malmö

Startsidan just nu