Annons

Mekonomen: en stark och tillgänglig verkstadspartner

Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Den 1 mars 2017 införlivades Mekonomen-verkstaden i Fosie i verksamheten och totalt har Jesper Andersson nu fyra verkstäder i Malmö-Helsingborg området under sina vingar: Katrinelund och Fosie i Malmö samt på Råå och vid och Södra industriområdet i Helsingborg.

Mekonomen Råå och Södra industriområdet i Helsingborg förvärvades den 1 december 2016 och är idag 4 personer på respektive verkstad.

- Nu ska vi arbeta med att likforma våra anläggningar. Det betyder att vi kommer utöka vårt erbjudande i till exempel våra verkstäder i Helsingborg med biltvätt, rekonditionering eller service/reparation på glas. Resan kommer ta tid eftersom vi vill arbeta med miljön i åtanke och göra rätt från början, säger Jesper Andersson.


Välkänd aktör

Som en av Sveriges mest namnkunniga verkstadskedjor är de gula verkstäderna idag i stort sett heltäckande och på vissa platser erbjuder man även biltvätt och bilrekonditionering vilket är något görs även hos Jesper och medarbetarna på Katrinelund, Celsiusgatan och i Fosie. Man investerar dessutom i tre nya liftar i Fosie vilket gör att anläggningen framgent har sju stycken och kan öka flödet och effektiviteten.

- Generellt har vi det mesta innanför väggarna och vi fixar såväl kamremsbyte som oljebytebromsbyte och vi släcker bilbesiktningens tvåor. Kort sagt kan man säga att service, reparationer, AC-service och AC-reparation, kamremsbyten, rekonditionering och lättare plåt- och lackarbeten är sådant vi fixar här. Vi ombesörjer allt när du serva bilen och till skillnad från en del andra så har vi möjlighet att gå djupare i våra felsökningar tack vare att vi investerat tungt i vår maskinpark och diagnostiska instrument, säger Jesper Andersson.


Originalservice

Mekonomen Billivet tar man emot i stort sett alla bilmärken men det blir automatiskt så att vissa märken dominerar. Man erbjuder originalservice BMW, originalservice Audi, originalservice VW och man har nyligen köpt in Volvos eget diagnossystem VIDA som gör att man utan problem tar sig an även Sveriges mest köpta bil där man även fixar mjukvaruuppdateringar. Utöver detta har man även service på Mercedes, originalservice på Toyota och service och specialkompetens på Honda, Hyundai och Mitsubishi.

- Sedan erbjuder vi såklart allt inom däck – däckbyte. Försäljning av nya däck, fälgar, hjulinställning – och vill man förvara sina däck så gör man det på vårt däckhotell, säger Jesper.


När något händer

Den som gör sin bilservice hos en Mekonomenverkstad har alltid trygghet mellan servicetillfällena. Nybilsgarantier gäller och man får automatiskt en assistansförsäkring mellan servicetillfällena.

- Vill man boka servicetiden själv på nätet så går det alldeles utmärkt. Där ser man tydligt lediga tider och vad saker och ting kostar, säger Jesper Andersson.

 


Kompetens och service

Vilken av verkstäderna jag än väljer får jag ett kompetent och sammansvetsat gäng som gör min serviceupplevelse så bra som möjligt. Varje mekonomenverkstad ligger bra till och beroende på hur och var jag jobbar är det bara att välja det läge som passar bäst.

- Celsiusgatan (Katrinelund) i Malmö har ett spännande och centralt läge. Folk som kommer från Malmö eller utifrån och jobbar i Malmö ser hur smidigt det är att lämna och sedan antingen låna en Mekonomen-cykel, eller ta bussen till jobbet för att sedan komma och hämta på kvällen. Är det fint väder och gynnsamma avstånd så kan man till och med gå till och från servicen. Det är många som tar nytta av den möjligheten. Sedan har vi såklart lånebilar. Både vanliga personbilar och bilar som fungerar för till exempel hantverkare och andra som behöver kunna jobba under tiden den egna bilen servas.


Högt rankade

De fyra mekonomenverkstäderna är alla med och bedöms via RECO.se, en sajt där kunder som haft kontakt med verkstäderna får gå in och sätta betyg på totalupplevelsen. För verksamheten på Celsiusgatan ligger man just nu på 4,4 i kundnöjdhet på 5-gradig skala, och man jobbar konsekvent i alla verkstäderna för att alltid ligga högt i sajtens rating.

 


Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av Lokaltidningen och behöver inte nödvändigtvis representera Lokaltidningens åsikter.
Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa