Foto: Polisen/Bildbyrån
Foto: Polisen/Bildbyrån
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Malmöpolisen: "Rånen har blivit brutalare"

Fördubbling av antalet fall


MALMÖ. Mellan den 1 januari och fram till den 17 februari i år har totalt 24 butiksrån drabbat Malmö. Det kan jämföras med 13 stycken under samma period förra året.

– De använder vapen, rånen har blivit allt mer brutala. Senast igår hade vi ett rån på Söderkulla där en stor kniv användes för att skada både butiksbiträdet och en besökare, säger Andy Roberts, lokalpolisområdeschef i Malmö.

Enligt honom finns det även andra saker förutom vapen som är gemensamt för de rån som skett – bland annat åldern på gärningsmännen.

– Vi snackar ungdomar i 15 till 20-årsåldern. Vi tittar just nu på sambanden och undersöker olika konstellationer som vi bedömer har förmåga att utföra denna typ av rån, berättar Andy Roberts.

Bland annat kunde en 16-årig pojke gripas efter knivrånet mot Ica Malmborgs i Erikslust i början av januari. Efter förhör med den misstänkta har polisen kunnat nysta upp ett antal individer som är kopplade till rånkonstellationerna på ett eller annat sätt.

Malmöpolisen arbetar för tillfället med spaningsinsatser och brottsförebyggande insatser för att kunna förhindra att fler väpnade rån inträffar framöver.

Områdespoliserna i Malmö har även varit ute på nedslag hos de drabbade butikerna för att informera och diskutera olika säkerhetsåtgärder.


Publicerad: 17. februari 2017 12:40
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Limhamn och Malmö

Startsidan just nu