Ulrika Dilton och Emma Svidén spelar i Crime City Rollers A- respektive B-lag.
Ulrika Dilton och Emma Svidén spelar i Crime City Rollers A- respektive B-lag.
Foto: Ida Eriksson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Malmö-kul på åtta hjul

Ida ErikssonTRIANGELN. Crime City Rollers har haft bra förutsättningar att utöva Roller derby i Malmö, jämfört med andra städer. Nu vill de ge tillbaka.

–Zlatan bokar Stortorget, vi har prova på-eftermiddagar, säger Ulrika Dilton. Hon och Emma Svidén är två av elitspelarna i Crime City Rollers som hjälper alla som vill prova att åka rullskridskor.

I samarbete med Malmö stad och Kul i Malmö kommer Crime City Rollers att ha prova på eftermiddagar varannan fredag hela hösten. Nästa tillfälle är den 2 oktober. Till skillnad från Crime City Rollers tre tävlingslag är provtillfällena öppna för alla kön och åldrar. Föreningen hoppas kunna locka fler medlemmar.

–I våra lag spelar bara kvinnor och transpersoner, men juniorlagen är öppna för alla. Men äldre killar är såklart välkomna att vara med i föreningen på andra sätt, som domare till exempel, säger Emma Svidén.

Hon berättar att de tack vare ekonomisk hjälp från Malmö stad har kunnat köpa in utrustning så att alla som vill ska kunna prova att åka rullskridskor, eller quads som de också kallas.


Lång eller kort

Ulrika Dilton spelar i Crime City Rollers A-lag och tycker att Roller Derby är en sport som passar alla.

–Det spelar ingen roll vad du har för kropp. Om du är lång, kort, stor eller liten - du kan vända allt till din fördel, säger hon.

Men är det en sport som passar den som är rädd för att slå sig?

–Som vuxen – hur ofta ramlar du till vardags? Typ aldrig. Men vi som spelar Roller derby ramlar hela tiden. Vi slår oss inte, för man lär sig hur man ska ramla för att inte göra det.

–Precis. Det gör ondare att slå foten i tröskeln än att ramla på rullskridskorna. Och så har vi ju skydd, säger Emma Svidén och visar upp knä, handleds, arm- och tandskydd samt hjälm.

Det förekommer en hel del tacklingar i sporten.
Det förekommer en hel del tacklingar i sporten.

Ökat intresse

Både Emma och Ulrika upplever att intresset för sporten har ökat.

–I början när vi gjorde intervjuer fick vi alltid förklara vad sporten går ut på. Men nu tror jag att allt fler har hört talas om den, säger Emma.

–Ja, fast inte alls som i USA, där är sporten mycket större, säger Ulrika som precis kommit hem från en tävling där.


Publicerad: 28. september 2015 15:32
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Limhamn och Malmö

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa