Foto: Bildbyrån / Skärmdump från Twitter
Foto: Bildbyrån / Skärmdump från Twitter
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Kyrkas tweet om Anders Borg väcker reaktioner

"Limhamns kyrka bör ha en diskussion om sin människosyn"


LIMHAMN. Limhamns kyrka är flitig i sociala medier. Nu har de twittrat om förre finansministern Anders Borg, som nyligen gjorde bort sig under en black out-fylla.

"Erbjudanden från Svenska kyrkan om samtalshjälp gäller också Anders Borg", skriver de på sitt Twitterkonto.

En som reagerat mot detta är Johanna Andersson, som tidigare var präst i Svenska kyrkan. I bloggen "Kristen opinion" skriver hon bland annat:

"Om det hela kan följande reflektioner göras: Varför skulle någon i känsligt läge vända sig till Limhamns kyrka för ”samtalsstöd”? Varför lita till att en församling, som pekar ut enskilda personer som hjälpbehövande, skulle kunna bevara djupa förtroenden och vägleda i känsliga situationer? Limhamns kyrka förefaller använda pastorala erbjudanden för att göra en lustig och politisk poäng. Annorlunda uttryckt: Limhamns kyrka gör politik av en pastoral situation. Om församlingar hanterar människor i svåra livssituationer så här, kommer tilliten till Svenska kyrkan att urholkas snabbt. Om församlingar offentligt börjar namnge personer de menar är i behov av samtalsstöd, inträder en ny era i Svenska kyrkans själavårdstradition.

Limhamns kyrka borde avsätta en arbetsdag, eller många, till att ha en rejäl diskussion om människosyn, omdöme och integritet på nätet. Snarast."

Karin Pråmell, vikarierande kyrkoherde i Malmö pastorat, menar att Johanna Anderssons kritik är en åsikt av många.

– Och det är viktigt att kyrkan är just så – att där inte bara finns en röst.

Kritiken handlar om att Limhamns kyrka brister i tillit – att tweeten lämnar ut Anders Borg som i behov av hjälp, samtidigt som människor ska känna förtroende att söka själavård hos Limhamns kyrka? 

– Jag vill inte kommentera det aktuella inlägget, men erbjudandet om själavård gäller ju alla människor. Däremot vill jag lyfta nivån och fortsätta diskussionen om hur kyrkan använder sociala medier.

 


Publicerad: 08. augusti 2017 17:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Limhamn och Malmö

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa