Foto: Bildbyrån
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Josefin, 26, nekades jobb – för att hon var för snygg

"Jag blev chockad över att man säger så 2017"


MALMÖ. När 26-åriga Josefin Westelindh sökte jobb inom tung industri fick hon till svar att hon var för snygg och att männen inte skulle kunna arbeta om hon kom ner i gruvan.

– Jag blev chockad över att man säger så 2017, säger Josefin Westelindh, som nu anmält händelsen till DO.

– Jag kände mig väldigt diskriminerad av att som ung tjej bli påhoppad i ett mansdominerat yrke. Jag anmäler för att ingen annan ska bli utsatt.

Josefin har tidigare arbetat inom industri och blev rekommenderad jobbet av en kompis, men när hon ringde och kollade så att hennes cv kommit fram blev hon skrattad i örat av den personalansvarige.

– Han tryckte också ner de anställda där genom att säga att de har tatueringar i ansiktet, ”så du kan själv tänka dig vad det är för människor”, säger Josefin till Sydsvenskan, som var först att rapportera om händelsen.

Mannen som höll i rekryteringssamtalet vill inte uttala sig om det inträffade, men företagets vd har bekräftat för Sydsvenskan att de känner till anmälan.

- Jag har hört att hon känner sig diskriminerad. Jag har låtit min miljö- och kvalitetsansvarige sätta sig in i ärendet. Generellt är det här ett fysiskt väldigt krävande arbete. Men vi har haft ett antal kvinnor som murare under alla år, säger företagets vd till tidningen.


Publicerad: 18. maj 2017 12:06
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Limhamn och Malmö

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa