Så här såg det ut när Gelato by Smak öppnade nyligen. Foto: Privat
Så här såg det ut när Gelato by Smak öppnade nyligen. Foto: Privat
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Glassbaren Gelato by Smak har öppnat i Västra hamnen


VÄSTRA HAMNEN. I helgen öppnade glassbaren Gelato by Smak i Västra hamnen. Öppningsdagen med gratis glass blev en succé, enligt ägaren Dionisi Aidoukovitch.

– Det uppskattades av alla och vi lyckades pricka in rätt dag med fint väder, säger han.

Dionisi Aidoukovitch har ett förflutet inom restaurangbranschen, men växlade in på glasspåret för tre år sedan. Först med glassbaren Ficki i Höllviken och sedan Gelato by Smak vid Hansa compagniet. Nyligen öppnade också Gelato by Smak en ny glassbar i Västra hamnen, bredvid Vespa och Espresso House.

– Vi tillverkar all glass själva och går så mycket som möjligt på säsong när det gäller råvaror. Så mycket som möjligt använder vi också ekologiskt och närproducerat. Vi försöker även göra andra saker än våra konkurrenter. Det kan till exempel vara kokoslimesorbet, mörk belgisk choklad med lite honung eller saltlaktris med havssalt. Samtidigt har vi klassikerna som våra kunder efterfrågar.

Varför ville ni etablera er just i Västra hamnen?

– Vi hade hållit stängt hela säsongen i Hansa på grund av ombyggnad och fick chansen med en lokal som vi trodde mycket på i Västra hamnen. Det är rätt läge och vi har fått tillstånd för en uteservering precis vid promenadstråket där vi också kommer att ha en portabel glassvagn, när vädret tillåter.

Hur ser du på konkurrenssituationen när det gäller glassbutiker i Malmö?

– Jag tycker bara att det är bra med konkurrens, det gör kunden mer medveten. Konkurrens ökar kvaliteten och ger bättre och nyttigare glass. Jag hoppas förstås att kunden väljer min glass.

Vad är viktigast för att en glass ska bli riktigt god?

– Färska och bra råvaror. Utgångsläget för oss är alltid att välja bättre råvaror när det gäller till exempel nötter, choklad och vanilj. Frukterna ska också helst vara färska och det ska inte vara några färgämnen.

Vilken är din egen favoritglass?

– Det är olika från gång till gång, men just nu är det salt karamell. Jag gillar också pistage och hasselnötter.


Publicerad: 19. juni 2017 14:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Limhamn och Malmö

Startsidan just nu