Foto: Mostphotos
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Flera bilar attackerade med sten: ”Livsfarligt”

Polisen misstänker samma gärningsmän


MALMÖ. Under helgen utsattes flera trafikanter i Malmö för stenkastning. Runt lunchtid på lördagen träffades först en bil och sedan ytterligare en av stenar som kastades från en vägbro över inre ringvägen.

– Det är fullkomligt livsfarligt. Både om man träffas eller om man lyckas väja kan det leda till svåra trafikolyckor, säger Nils Norling, presstalesman för Malmöpolisen.

Den första händelsen inträffade cirka 11.50 på lördagsförmiddagen. Ett ekipage bestående av en personbil och ett hästsläp kom då körande längs inre ringvägen.

– Vid gångbron i höjd med Lindängen fick de syn på en pojke som stod lutad vid räcket med en sten i famnen. En bit bort stod ytterligare en pojke. Föraren anade oråd och bromsade in. Tack vare det lyckades han väja så att stenen träffade taket istället för rutan.

Knappt tio minuter senare var det dags igen. Denna gång träffades dock rutan och bilen fylldes med glassplitter.

– Även denna gång identifierar man två pojkar som springer från platsen. Då det är samma tillvägagångssätt, samma plats och väldigt nära i tid ligger det nära till hans att anta att det är samma gärningsmän. De tycker väl att detta är roligt på något vis, men det är i själva verket riktigt, riktigt farligt, säger Norling.


Publicerad: 03. oktober 2017 10:13
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Limhamn och Malmö

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa