Fadil Mourad står bakom den nya Facebooksidan. 				 Foto: åse-Marie Nilsson
Fadil Mourad står bakom den nya Facebooksidan. Foto: åse-Marie Nilsson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Bara positivt om Lindängen på ny Facebooksida


LINDÄNGEN. Fadil Mourad blev trött på medias ensidigt negativa bild av Lindängen och startade Facebooksidan ”Lindängens positiva nyheter”. Redan efter fem dagar hade den 210 följare.

– Lindängen är inte så hemskt som det utmålas. Det är klart att det händer dåliga saker här, men även bra. Men det skrivs aldrig om det positiva. Här finns det människor som vill något, som vill satsa, säger han.

Han ger ett exempel.

– I förra veckan hjälpte jag och några andra ungdomar i centrum en äldre man som man som hade hjärtproblem. När Tico Andreani skrev om det på sin Facebooksida var det 1 500 som gillade det och inlägget fick 346 delningar. Det var så jag fick idén till Facebooksidan ”Lindängens positiva nyheter”.

Alla kan lägga upp positiva, roliga och intressanta händelser i området på Facebooksidan.

Fadil Mourad är uppvuxen på Lindängen och var en värsting när han var yngre. Men så började han träna och började på en skola utanför Svalöv.

– Jag bytte miljö. En dag frågade jag Tico om han behövde hjälp med amfiteatern och så har det fortsatt. I somras ansvarade jag för badet i en vecka. Jag tänker att om jag hjälper någon så hjälper någon mig vid ett annat tillfälle.

Varje fredag ställer han upp ideellt för en nystartad matlagning grupp yngre killar.

– När jag var liten ville jag också ha någon som ställde upp för mig. Och ha någon som var en förebild. Jag vill inte att de killarna ska gå fel väg som jag gjorde. I går när vi var och handlade sa de att de tycker att det är kul att vara med mig, det värmde i mitt hjärta, säger han.


Publicerad: 20. mars 2017 11:01
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Limhamn och Malmö

Startsidan just nu