Polis på plats vid vårdcentralen i Arlöv efter att en man har blivit skjuten i Burlöv utanför Malmö.

Polis på plats vid vårdcentralen i Arlöv efter att en man har blivit skjuten i Burlöv utanför Malmö. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Häktad 23-åring hade knarkgömma vid vårdcentral

Misstänks för medhjälp vid måndagens skjutning

ARLÖV. Den 23-årige man som i måndags greps i samband med att en man sköts vid vårdcentralen i Arlöv har häktats misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott. Mannen ska enligt Kvällsposten tidigare använt vårdcentralen som knarkgömma och är välkänd av polis.

Det var vid 18.40-tiden på måndagen som larm om skottlossning på Svenshögsvägen inkom till polisen. På plats vid vårdcentralen anträffades en man i 30-årsåldern svårt skottskadad.

Två personer hämtades under måndagskvällen in till förhör varav en nu häktats misstänkt för medhjälp till mordförsök samt grovt vapenbrott.

Enligt Kvällsposten ska 23-åringen, som är känd av polis, tidigare använt vårdcentralen som gömställe för narkotika.

Det är ännu oklart vad som ligger bakom måndagens skjutning, men enligt tidningen ska 23-åringen som tidigare dömts för en lång rad brott bland annat rån, gripits på samma plats redan i fjol.

Han hade då en väska med cirka tre hekto cannabis och ett stort antal tabletter Tramadol på sig.

I förhör ska 23-åringen uppgett att han fått i uppdrag att hämta narkotikan vid vårdcentralen av en vän. 23-åringen dömdes efter det till en månads fängelse.

Publicerad 08 June 2019 10:51