Christin Koebe med familj har bott i radhuset på Båtbyggaregatan på Ön i snart fyra år. Det har varit en dröm för Christin att få flytta in i ett av husen på just den gatan ända sedan hon först bosatte sig på Ön 2001.

Christin Koebe med familj har bott i radhuset på Båtbyggaregatan på Ön i snart fyra år. Det har varit en dröm för Christin att få flytta in i ett av husen på just den gatan ända sedan hon först bosatte sig på Ön 2001. Foto: Emma Ingolf

"I mitt hem vill jag ha det ljust, mysigt och tryggt"

ÖN.

Christin Koebe med familj har bott i radhuset på Båtbyggaregatan på Ön i snart fyra år. Det har varit en dröm för Christin att få flytta in i ett av husen på just den gatan ända sedan hon först bosatte sig på Ön 2001. Husen på gatan har olika planlösningar och det hus familjen valde svarade upp till flest önskemål på deras önskelista. Den allra viktigaste punkten ur en praktisk aspekt var att de då tre år gamla tvillingdöttrarna kunde få ett eget sovrum på samma våningsplan som föräldrarna.

Av
Emma Ingolf

Utöver det praktiska var känslan av luftighet viktig. Bottenvåningen med kök, matplats och vardagsrum har öppen planlösning i vinkel vilket ger utrymme för gemenskap, samtidigt som den som vill kan krypa upp i sin egen vrå. För att skapa ännu mer öppenhet i köket plockade familjen bort en del av överskåpen när de flyttade in. På andra våningen ligger tre sovrum, badrum och en öppen yta med kontorsplats. Ett fjärde sovrum ligger ytterligare en trappa upp. Huset har både en stor balkong och en liten lättskött trädgård.

Christin är född i Norge där hon bodde tills hon var 11 år och familjen flyttade till Danmark. Som vuxen bodde hon flera år i Düsseldorf med Köpenhamn som arbetsbas då hon började jobba som flygvärdinna på SAS. De senaste fem åren har Christin kombinerat flygvärdinnejobbet med mäklaryrket. Båda branscherna handlar om personliga relationer och service, något som Christin älskar.

Alla resor och platser Christin har besökt inspirerar henne i hur hon dekorerar sitt hem. Det finns inte alltid tid under arbetsresorna, men om möjligheten ges så gör hon gärna besök i inredningsbutiker världen över. Resorna går ofta till New York, San Fransisco, Boston, Shanghai, Peking och Tokyo samt en del kortare turer inom Europa. Inredningsbutikerna i New York är klara favoriter.

Oavsett personlig smak så kan nog alla inspireras av inredning i New York, säger Christin. Jag tycker att man alltid först och främst ska gå på sin egen smak och vad man själv faller för.

En plats i världen som familjen har förälskat sig lite extra i är Nerja, en bit från Malaga i Spanien, där de sedan ett par år har sitt semesterboende. Eftersom Christin känner platsen väl och dessutom har kunskaper i hur bostadsbranschen fungerar i Spanien erbjuder hon, förutom de svenska objekten, även spanska fastigheter i området via sin egen mäklarfirma, Lilla Mäklarbyrån. Det är viktigt att förmedla rätt känsla till rätt målgrupp i försäljningsprocessen då det leder till framgångsrika och trygga bostadsaffärer.

Som mäklare har jag lärt mig att kuddar, plädar, vaser och ljusstakar kan förändra ett helt hem, säger Christin. Att byta färger, material eller stil på dessa skapar ett helt nytt intryck.

Christins personliga smak innebär ofta milda färger, framförallt i grönt som känns varmt. Hon vill ha sitt hem ljust, modernt, mysigt och tryggt. Det är sällan hon hittar möbler eller inredning för att hon letar efter det. Oftast är det tvärtom, att hon hittar något som hon känner skulle passa in perfekt. När man förnyar sig behöver man inte förnya allt. Mitt i bottenvåningens hjärta står till exempel ett skåp som Christin har haft med sig i alla hem hon har bott i sedan hon flyttade hemifrån.¨

Publicerad 16 February 2019 07:00