Foto. Google maps

Så mycket gick Malmös dyraste fastighet för 2018

Närhet till hav och storstad lockar

MALMÖ. Förra årets dyraste bostad i Malmö har nu korats. Förstaplatsen gick till ett hus på Geijersgatan 62 som såldes för närmare 14,9 miljoner kronor.

Av
Emil Pettersson

Det står nu klart vilken som blev den dyraste bostadsförsäljningen i Malmö under 2018. Ett hus på Geijersgatan 62 såldes den 25 maj 2018 för 14 975 000 kronor. Tvåa och trea på listan hamnade huset på Beleshögsvägen 41 som såldes för 14,5 miljoner kronor och gården på Törringevägen 21 som såldes för 13 miljoner kronor.

Dyrast i Skåne blev en gård på Sankt Lars väg i Lund som såldes för ofattbara 40 miljoner kronor.

– Det är många gårdar med stora ytor och nära till en större stad - den dyraste gården ligger precis utanför Lund. Flera av objekten ligger dessutom väldigt fint vid vattnet och/eller i ett eftertraktat område som till exempel Falsterbo/Skanör eller professorstaden i Lund, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

För att kunna göra ett köp med dessa stora summor krävs ett stort kapital. Något som kanske inte är möjligt för de flesta.

– Köpare till den här typen av bostäder har en tjockare plånbok än gemene man, säger Matilda Adelborg.

När det gäller säljprognosen för lyxbostäder i Skåne 2019 är det kanske för tidigt att säga något konkret. Men det man däremot kan konstatera är att säljandet av sådana här hus och gårdar inte direkt växer på träd.

– Den här typen av lyxobjekt är ofta unika och något som sällan blir till salu. Jag är övertygad om att det kommer säljas lyxbostäder i Skåne även 2019 - men var priserna landar beror helt på vad som kommer ut på marknaden, säger Matilda Adelborg.

Publicerad 10 January 2019 14:42