En ung flicka låstes in på ett hotelrum där hon blev både våldtagen och misshandlad. Nu döms två män till fängelse.

En ung flicka låstes in på ett hotelrum där hon blev både våldtagen och misshandlad. Nu döms två män till fängelse. Foto: Mostphotos.com

Män filmade våldtäkt – döms nu till fängelse

Misshandlade och våldtog ung flicka på ett hotell

MALMÖ. De båda männen, 21 och 22 år gamla, våldtog och misshandlade den unga flickan på ett hotellrum. Övergreppen filmades av den äldre av männen. Nu döms båda till fängelse för grov våldtäkt.

Av
Andreas Holm

Flickan ska ha rymt från ett behandlingshem i somras och erbjöds senare av en av männen, som hon kände sedan tidigare, att bo på hotellet i centrala Malmö. Hon ska sedan spärrats in på rummet mot mot sin vilja. Där ska männen turats om att våldta och misshandla henne.

– De skrattade medan de slog, uppger flickan i ett förhör.

Filmen på övergreppen inne på hotellrummets toalett ska sedan ha spridits vidare på sociala medier och uppdagats när en nära vän till flickan fick höra om filmen av en manlig bekant. Flickan misstänker att hon blivit drogad av männen, har fått minnesluckor och ska även ha svimmat av på grund av de grova våldet under övergreppen. Dagen efter tog hon foto på sina skador och skickade till en vän.

"Dem har slått sönder mitt ansikte", skriver flickan i ett meddelande som visar en bild på hennes ansikte som var svullet och täckt med blåmärken.

Männen å sin sida menar att flickan var med på det och att det enda våldet varit "smisk mot rumpan" enligt. Enligt 22-åringen ska flickan sagt att hon var 18 år och att allt handlar om "frivilliga samlag".

Malmö tingsrätt menar i domslutet att männen har utsatt flickan för flera övergrepp och att de ska ha "skett samtidigt och innehållit särskilt kränkande inslag och våld som filmats och spridits på sociala medier."

Vidare menar rätten att männen varit medvetna om flickans utsatta situation och att hon var omyndig. "Sammantaget är omständigheterna så försvårande att våldtäkten är att bedöma som grov.", står det i domslutet.

Nu döms 21 och 22-åringen i Malmö tingsrätt för grov våldtäkt till fängelse i fem år och sex månader. Båda nekar till brott.

Publicerad 09 January 2019 11:39