Polisens bomb och kriminaltekniker undersökte den söndersprängda entrén till en jourbutik på Lantmannagatan vid Nobeltorget i Malmö tidigt på tisdagsmorgonen. Butikens entré sprängdes loss vid explosionen och landade på trottoaren.

Polisens bomb och kriminaltekniker undersökte den söndersprängda entrén till en jourbutik på Lantmannagatan vid Nobeltorget i Malmö tidigt på tisdagsmorgonen. Butikens entré sprängdes loss vid explosionen och landade på trottoaren. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Kraftig detonation under natten – butik sprängdes

"Butiken har fått omfattande skador"

MALMÖ.

Entrén till en livsmedelsbutik nära Nobeltorget i Malmö sprängdes natten mot tisdagen. Men i nuläget är det inte känt om detonationen kan kopplas till tidigare händelser eller om det finns någon aktuell hotbild, enligt polisen.

Strax före klockan 02 natten till tisdagen var det flera inringare till polisen som berättade om en kraftig detonation på Lantmannagatan i Malmö. En rejäl smäll startade flera billarm. När patruller kom till platsen var en entré till en livsmedelbutik bortsprängd och nationella bombskyddet och kriminaltekniker skickades till platsen.

Arbetet på platsen var klart vid 04.40 och avspärrningen hävdes. På tisdagsmorgonen vet man fortfarande inte vad som har orsakat smällen, men polisen konstaterar att det har varit en kraftig smäll på platsen.

– Butiken har fått omfattande skador. Men vad som framkommit från den tekniska undersökningen tar alltid lite tid, så vad som eventuellt har framkommit genom den har jag i nuläget inga uppgifter om, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Inledningsvis är det inte känt om det finns någon hotbild.

– Det är inget som har kommit till min kännedom i nuläget, säger Kim Hild.

En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats och ingen person har i nuläget gripits.

Publicerad 04 December 2018 07:38